«Θα εφαρμόσουμε την απόφαση κατά γράμμα» τόνισε ο Χρήστος Ράμμος πρόεδρος της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματική την νομοθεσία που απαγορεύει την ενημέρωση των ατόμων που παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

Ads

Συγκεκριμένα, σε ομιλία του στο 9ο οικονομικό φόρουμ των Δελφών, ο κ. Ράμμος χαρακτήρισε «εξαιρετική» την απόφαση του ΣτΕ που αφορά τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη προσθέτοντας ότι «ακολουθεί την τελευταία γραμμή της νομολογίας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στα θέματα της προστασίας της ιδιωτικότητας».

Για την ενημέρωση του Νίκου Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του, ανέφερε ότι την απόφαση θα λάβει η ολομέλεια της ΑΔΑΕ.

Σχετικά με το γιατί δεν προσέφυγε στη Δικαιοσύνη όταν δεχόταν επικριτικά σχόλια από μέλη της κυβέρνησης για δηλώσεις του για το θέμα των υποκλοπών, ο κ. Ράμμος δήλωσε: «Αν είχα ποινικές δίκες με μέλη της κυβέρνησης έπρεπε να παραιτηθώ. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου όπως πρέπει, ως πρόεδρος μιας ανεξάρτητης αρχής, με τη νηφαλιότητα, την ψυχραιμία και την ίση απόσταση, και εγώ δεν είχα σκοπό κανένα να παραιτηθώ. Έχω διοριστεί για έξι χρόνια από τη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής και σκοπεύω να τιμήσω αυτό τον διορισμό, οποιοδήποτε εμπόδιο και να ανορθωθεί».

Ads

Για τις κατηγορίες ότι οι κινήσεις του για την υπόθεση των υποκλοπών έγιναν για την εξυπηρέτηση πολιτικών συμφερόντων τόνισε ότι «ο υπαινιγμός αυτός είναι μια αθλιότητα» και συμπλήρωσε αναφέροντας ότι «στη 40χρονη θητεία μου στο ΣτΕ, δεν εκμεταλλεύτηκα τις ευκαιρίες για να κάνω πολιτική καριέρα, πόσο μάλλον σήμερα στα 70 μου».