Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές συνόδευσαν την σορό του 17χρονου Χρήστου Μιχαλόπουλου στο νεκροταφείο, ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού.

Ads

Συγκεκριμένα, με μεγάλη αυτοκινητοπομπή και συνοδεία μουσικής συνόδευσαν την σορό στην εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου στην Αλίαρτο.

Όπως αναφέρει το viotiaplus.gr, οι δικοί του άνθρωποι συνέχισαν να ζητούν δικαιοσύνη για τον θάνατό του, με το πλήθος να κρατά πανό που έγραφε: «όταν οι μπάτσοι σκοτώνουν τα παιδιά σας, τότε θα βγείτε και εσείς από τα κλουβιά σας».

Εν τω μεταξύ, σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός σε βάρος του οποίου είχε σχηματισθεί δικογραφία σχετικά με τον θανάσιμο τραυματισμό του 17χρονου. Ο αστυνομικός αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και παράνομη εκτέλεση πυροβολισμού εξουδετέρωσης, ενώ αναμένεται να απολογηθεί αύριο Πέμπτη.

Ads

Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι το όπλο εκπυρσοκρότησε και ότι ο νεαρός επιχείρησε να του πάρει το όπλο, ύστερα από καταδίωξη περίπου 20 λεπτών.

Την ίδια ώρα, νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του OPEN, τα εγκληματολογικά εργαστήρια εντόπισαν ίχνη πυρίτιδας στο χέρι του 17χρονου, γεγονός που φέρεται να επιβεβαιώνει ότι πυροβολήθηκε από κοντινή απόσταση, ενώ αυτό το στοιχείο θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία.

Σημειώνεται ότι και ο ιατροδικαστής άλλωστε έχει συμπεράνει ότι ο 17χρονος πυροβολήθηκε από πολύ κοντινή απόσταση.

Διαβάστε επίσης: Χρήστος Μιχαλόπουλος / Επιβεβαιώνεται ότι πυροβολήθηκε από πολύ κοντά – Εντοπίστηκε πυρίτιδα στο χέρι του

 

Φωτογραφίες από Eurokinissi