Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέρθηκε μετά την απολογία του ο αστυνομικός των ΟΠΚΕ που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό του 17χρονου Ρομ Χρήστου Μιχαλόπουλου, στη Βοιωτία, στο πλαίσιο καταδίωξης διάρκειας περίπου 20′ και ενώ το όχημα ήταν ακινητοποιημένο.

Ads

Ο 41χρονος των ΟΠΚΕ φέρεται να υποστηρίζει ότι το ανήλικο θύμα τον απώθησε με τρόπο βίαιο και το όπλο του εκπυρσοκρότησε.

Στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε, φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν μπορούσε να διακρίνει την ηλικία του οδηγού και ταυτόχρονα να κάνει λόγο για «επικινδυνότητα» του 17χρονου, επειδή στο εσωτερικό του αυτοκινήτου εντοπίστηκε ένα κατσαβίδι. Σύμφωνα με τον αστυνομικό το κατσαβίδι «είναι εντελώς άσχετο από την ηλικία και τις καθημερινές ενασχολήσεις του θύματος».

Διαβάστε επίσης: Χρήστος Μιχαλόπουλος / Επιβεβαιώνεται ότι πυροβολήθηκε από πολύ κοντά – Εντοπίστηκε πυρίτιδα στο χέρι του

Ads

Για τη στιγμή του πυροβολισμού που αποδείχθηκε θανάσιμος για τον 17χρονο Χρήστο ο 41χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι «με το αριστερό μου χέρι άρπαξα τον αείμνηστο από τον δεξιό ώμο, σκύβοντας μέσα στο αυτοκίνητο αφού αντιστεκόταν και αρνιόταν να εξέλθει του αυτοκινήτου σε αυτό το σημείο ο αείμνηστος είχε πλέον με το πάνω μέρος του σώματός του στραφεί σε μία θέση με κλίση αριστερά εμπρός-σκύψιμο και ενώ το δεξί μου χέρι που κρατούσε το όπλο βρισκόταν πολύ κοντά σε απόσταση περίπου 50-60 εκατοστών από το σώμα του αείμνηστου μέσα στο αυτοκίνητο ενώ συγχρόνως συνέχιζα να τον τραβώ από το ώμο και να τον βγάλω έξω».

Στη συνέχεια, φέρεται να ανέφερε «σε εκείνο το χρονικό σημείο που το σώμα του κινούμενο πλησίασε το δεξί μου χέρι εκείνος πιθανότατα από φόβο λόγω του ότι το όπλο ήταν πολύ κοντά του έκανε τη μοιραία κίνηση με το εξωτερικό μέρος της παλάμης του και φέρνοντας το χέρι μπροστά στην κάννη απώθησε με βίαιο τρόπο το όπλο μου με αποτέλεσμα αυτό να εκπυρσοκροτήσει γιατί αυτή η κίνηση του προκάλεσε την ενεργοποίηση της σκανδάλης, χωρίς εγώ ποτέ να την πατήσω».

Σημειώνεται πως ο αστυνομικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε νεκρός ο 17χρονος το βράδυ του Σαββάτου, στο Λεοντάρι Βοιωτίας.