Νέα επιχειρησιακή σύμβαση, η οποία δεν προβλέπει μειώσεις μισθών, υπέγραψαν στις 21 Ιανουαρίου εργαζόμενοι και ιδιοκτησία της ΝΕΟΓΑΛ, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας, Χριστόφορος Σεβαστίδης στο ΑΠΕ.

Ads

Η σύμβαση είναι διετούς διάρκειας και προβλέπει τη διατήρηση των θέσεων απασχόλησης αλλά και δέσμευση από τη μεριά της εταιρείας ότι δεν θα εφαρμοστούν ελαστικές μορφές εργασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η ΝΕΟΓΑΛ είχε ανακοινώσει στο τέλος του 2010, την υπογραφή ειδικής επιχειρησιακής σύμβασης για μείωση των αποδοχών του προσωπικού κατά 9%, κίνηση που είχε προκαλέσεις πολλές αντιδράσεις από τη στιγμή που η εταιρεία είναι κερδοφόρα, Την ίδια ώρα το Συμβούλιο Κοινωνικού Ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΚΕΕ) είχε αποφανθεί ότι «τα ποσοτικά και ποιοτικά στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του δεν είναι ικανά να στοιχειοθετήσουν την ύπαρξη επιτακτικής ανάγκης μείωσης του εργατικού κόστους».

Ερωτηθείς γιατί η εταιρεία είχε προχωρήσει στη μείωση των μισθών ο Χριστόφορος Σεβαστίδης τόνισε ότι «στη σημερινή συγκυρία, πρέπει να μειώνεις ελεγχόμενα τα έξοδα. Αν φτάσεις στο αμήν, είναι πλέον πολύ αργά».

Ads