Χωρίς δημόσια μέσα συγκοινωνίας θα είναι σήμερα, Τρίτη, το Λεκανοπέδιο της Αττικής λόγω της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν και συλλαλητήριο έξω από τη Βουλή. Στάση εργασίας πραγματοποιεί η ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ από τις 12.00-15.00 , με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 13.00 στο Σύνταγμα. Στις κινητοποιήσεις σήμερα συμμετέχουν λιμενεργάτες, εργαζόμενοι της Αγροτικής, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά, οι συμβασιούχοι γιατροί του ΙΚΑ και οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ.

Ads

Λόγω των κινητοποιήσεων των εργαζομένων στις δημόσιες συγκοινωνίες, σημερα δεν θα ισχύσει ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας. Υπενθυμίζεται ότι και την Τετάρτη οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες θα δουλέψουν ουσιαστικά μόνο για να μεταφέρουν τον κόσμο στις συγκεντρώσεις, στο πλαίσιο της γενικής απεργίας. Την Πέμπτη κατεβαίνουν ξανά σε 24ωρη απεργία.

Σήμερα, η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00. Στη 13.00 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα. Τις παραπάνω ώρες πραγματοποιούν στάση εργασίας οι εργαζόμενοι του ΟΣΕ, οι οποίοι επίσης απεργούν την Τετάρτη και την Πέμπτη.

Την Τρίτη απεργούν επίσης οι τραπεζοϋπάλληλοι, ο σύλλογος συμβασιούχων ιατρών ΙΚΑ Αττικής, ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά και οι εργαζόμενοι στην Αγροτική Τράπεζα. Στις κινητοποιήσεις κατεβαίνουν σήμερα και οι λιμενεργάτες, με στάση εργασίας από 12:00 έως 15:00 ενώ την Τετάρτη συμμετέχουν στη γενική απεργία. Αντίστοιχα, στη σημερινή στάση εργασίας και στην αυριανή γενική απεργία συμμετέχουν και οι νοσηλευτές του δημοσίου, έπειτα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής ομοσπονδίας του Ε.Σ.Υ (ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ).

Ads

Σε κινητοποιήσεις κατέρχεται σήμερα και αύριο ο Σύλλογος των 234 εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ).

Διαβάστε επίσης:
Εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων