Συνάντηση με την Julia Wiedemann, υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Πολιτικής της γερμανικής Αριστεράς (Die Linke), και τον Boris Kanzleiter, νέο διευθυντή του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ στην Ελλάδα είχε ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Ads

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς η συνάντηση έγινε σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και συζητήθηκαν πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στις δύο χώρες και ιδιαίτερα θέματα άμεσης προτεραιότητας και για τα δύο κόμματα.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζεται συζητήθηκε η υπέρβαση των ανισοτήτων και η αντιμετώπιση του κύματος ακρίβειας που πλήττει τις ευρωπαϊκές κοινωνίες, και κυρίως τα πιο ευάλωτα στρώματα, η κλιματική κρίση, ο αναγκαίος κοινωνικός και οικολογικός μετασχηματισμός με στόχο την κλιματική δικαιοσύνη, ο κίνδυνος ανόδου της ακροδεξιάς και η ανάγκη υπεράσπισης και αναβάθμισης της δημοκρατίας σε κάθε χώρα και στην Ευρώπη.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα της επικαιρότητας, όπως ιδίως οι αγροτικές κινητοποιήσεις που συγκλονίζουν όλη την Ευρώπη, αλλά και η προετοιμασία των δύο κομμάτων ενόψει των κρίσιμων Ευρωεκλογών του ερχόμενου Ιουνίου, και υπήρξε συμφωνία για περαιτέρω συζήτηση και συνεργασία.

Ads

Τέλος, η Κυρία Weidemanns χαιρέτισε την απόφαση της Νέας Αριστεράς να συμμετάσχει στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς.