Στο λιμάνι της Σούδας κατέπλευσε το πρωί του Σαββάτου το αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ «USS Gerald Ford». Το πλοίο προσέγγισε στον προβλήτα Κ14 της Νατοϊκής Βάσης Μαραθίου με την βοήθεια ρυμουλκών.

Ads

Το «USS Gerald Ford» είναι το πρώτο της κλάσης του, φέρει δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες, ηλεκτρομαγνητικό σύστημα εκτόξευσης αεροσκαφών και μια σειρά άλλων καινοτομιών.

Αναπτύσσει ταχύτητα 30 κόμβων και μπορεί να μεταφέρει πάνω από 75 αεροσκάφη διάφορων τύπων.

Το πλοίο, μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων, έχει πλήρωμα 6.000 ατόμων και αναμένεται να παραμείνει στη Σούδα μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου.

Ads

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων και το ΚΚΕ καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Δημοτικής Αγοράς με σύνθημα «Ανεπιθύμητοι στα Χανιά οι φονιάδες των λαών».

Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ σημειώνει, μεταξύ άλλων:

«Στη Σούδα στάθμευσε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο “USS Gerald R. Ford”, η ναυαρχίδα της αμερικανοΝΑΤΟικής δύναμης, που από την πρώτη στιγμή έπλευσε στα ανοιχτά της Παλαιστίνης. Η παρουσία του ενισχύει την εμπλοκή της χώρας στη σφαγή του παλαιστινιακού λαού και στα επικίνδυνα σχέδια του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Οι φονιάδες των λαών είναι ανεπιθύμητοι στην πόλη μας!

Ο χανιώτικος λαός από την πρώτη στιγμή έχει εκφράσει μαζικά, πλατιά την αλληλεγγύη του στον παλαιστινιακό λαό, απαιτώντας να απεμπλακεί η χώρα μας από το μακελειό, να κλείσει η βάση της Σούδας, να γίνει πράξη η δίκαιη και αυτονόητη διεκδίκηση του παλαιστινιακού λαού για πατρίδα, να αναγνωριστεί το κράτος της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Η εμπλοκή της χώρας μας στα επικίνδυνα σχέδια για εδαφική επέκταση του Ισραήλ, στον μεγάλο ανταγωνισμό ΗΠΑ – Κίνας για το ποιος θα κυριαρχήσει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την ώρα που μαίνεται η ιμπεριαλιστική σύγκρουση στην Ουκρανία και γίνεται όλο και πιο ορατός ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου, μόνο ασφάλεια δε γεννά στον λαό μας.».