Περίεργη τροπή παίρνει η υπόθεση του διπλού εμπρησμού της εβραϊκής συναγωγής στα Χανιά καθώς οι πρώτες συλλήψεις αλλά και η φερόμενη ως ομολογία ενός εκ των τεσσάρων συλληφθέντων δεν οδηγούν ευθέως σε στελέχη του ακροδεξιού χώρου όπως αρχικώς είχε φανεί.

Ads

Οι συλληφθέντες, ένας Αμερικανός, δύο Βρετανοί και ένας Έλληνας φέρονται να εργάζονταν ως security σε νυχτερινά κέντρα της περιοχής αλλά δεν υπάρχουν στοιχεία εμπλοκής τους με ακροδεξιές οργανώσεις κάτις που επεσήμανε και ο αστυνομικός διευθυντής Κρήτης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε πρόσφατα.

Οι τέσσερις συλληφθέντες αναγνωρίστηκαν από το υλικό που προέκυψε από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης του χώρου της συναγωγής αλλά και από κάμερες γειτονικών καταστημάτων. Και στις δύο εμπρηστικές επιθέσεις ένας εκ των συλληφθέντων φαίνεται να εισέρχεται στο χώρο της συναγωγήςκαι οι υπόλοιποι να επιτηρούν εξωτερικά τον δρόμο μέχρι να τελεστεί ο εμπρησμός.

Η δεύτερη προσπάθεια ήταν και η “επιτυχημένη” αφού η φωτιά πήρε διαστάσεις καταστρέφοντας μεγάλο μέρος του ιστορικού αρχείου, ηλεκτρονικούς υπολογιστές αλλά και σπάνια μουσικά αρχεία της συναγωγής.

Ads