Κρίσιμη είναι η κατάσταση του 45χρονου τραυματία από την Ισπανία που διέσχιζε το Φαράγγι της Σαμαριάς και ακρωτηριάστηκε μετά από πτώση βράχων, που ακολούθησε μετά τον σεισμό το πρωί της Κυριακής (13/8).

Ads

Αμέσως στήθηκε μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση των επισκεπτών από το φαράγγι, ενώ εκδόθηκε και μήνυμα από το “112” προς τους πολίτες να αποφεύγουν επικίνδυνα σημεία για κατολίσθηση.

Το πόδι του 45χρονου συνεθλίβη από την πτώση του βράχου. Αυτή την στιγμή χειρουργείται. Έχει χάσει πολύ αίμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ την ίδια ώρα οι γιατροί στο νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο έχουν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Ads

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε με τη συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο στο Νοσοκομείο Χανίων. Η κατάσταση του κρίνεται κρίσιμη.