Χειροπέδες στη διευθύντρια της ΔΟΥ Χαλκίδας, στον υποδιευθυντή και σε τέσσερις υπαλλήλους φόρεσαν οι αστυνομικές Αρχές μετά από έλεγχο που έκανε κλιμάκιο στελεχών των εσωτερικών υποθέσεων της περιοχής .

Ads

Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση,  προέκυψε η ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης, αποτελούμενη από υπαλλήλους και ιδιώτες (λογιστές – διεκπεραιωτές), ιεραρχικά δομημένης και με διακριτούς ρόλους, καθώς και μιας υποομάδας, αποτελούμενη από δύο μέλη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2023, τα μέλη της οργάνωσης προέβαιναν σε διευκολύνσεις, παραλείψεις ή πράξεις διαδικασιών εφοριακής αρμοδιότητας που αντίκειται στα υπηρεσιακά τους καθήκοντα ως υπάλληλοι, καθώς και σε εκβιάσεις επιχειρηματιών, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, απαιτώντας χρηματικά ποσά ως αντίτιμο, ώστε να διεκπεραιωθούν φορολογικές τους εκκρεμότητες.

Επιπλέον, όπως επισημαίνεται από την Αστυνομία, η αρχηγός της οργάνωσης, προϊστάμενη των υπαλλήλων, είχε αναλάβει τον συντονισμό τη λήψη και τη διανομή στα υπόλοιπα μέλη των χρηματικών ποσών. Παράλληλα, εξασφάλιζε κατάλληλες πληροφορίες σχετικά με εταιρείες, για τη συνέχιση της εγκληματικής τους δράσης, ενώ επικοινωνούσε με την υποομάδα.

Ads

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, εντοπίστηκε πολίτης που εισήλθε στο κτήριο Δημόσιας Οικονομικής Υπηρεσίας (Δ.Ο.Υ.) της Χαλκίδας, κρατώντας φάκελο, ο οποίος βρέθηκε στην κατοχή υπαλλήλου και περιείχε το ποσό των 10.000 ευρώ.

Σε επακόλουθες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε σπίτια, οχήματα, καθώς και στην κατοχή των κατηγορουμένων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

– το συνολικό χρηματικό ποσό των 78.795 ευρώ,

– 10 κινητές τηλεφωνικές συσκευές,

– 4 σημειωματάρια με χειρόγραφες σημειώσεις,

– πλήθος φωτοαντιγράφων εφοριακών υποθέσεων και

– δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο δεν υπήρχε άδεια κατοχής.

Από τις έως τώρα έρευνες, έχουν εξιχνιαστεί 17 περιπτώσεις εκβιασμών, από τις οποίες η οργάνωση αποκόμισε παράνομο όφελος ύψους 95.600 ευρώ, σε διάστημα τριών μηνών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.