Ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χάρης Τσιόκας καταγγέλλει πλαστά εισιτήρια που χρησιμοποιούνται σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα οποία ήταν τυπωμένα (εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων) με τέλειο τρόπο ώστε να ξεγελούν , όπως είπε, τα ακυρωτικά μηχανήματα. Τα πλαστά εισιτήρια, σημείωσε ο κ. Τσιόκας, μαζί με τη λαθρεπιβίβαση έχουν ως αποτέλεσμα τα διαφυγόντα κέρδη να φτάνουν 30 εκατ. ευρ ώ.

Ads

Σύμφωνα με τον Χ. Τσιόκα, έχουν ειδοποιηθεί οι αστυνομικές αρχές, καθώς και ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών και παρακολουθούν τη διακίνηση κυρίως γύρω από την Ομόνοια. Από τα πρώτα στοιχεία προέκυψε ότι έχει τυπωθεί μεγάλος αριθμός πλαστών εισιτηρίων, τα οποία δύσκολα διακρίνονται από τα γνήσια και έχουν κατακλύσει την Αττική. Οι εκτιμήσεις του υπουργείου είναι ότι τέσσερα στα 10 εισιτήρια ενδέχεται να είναι πλαστά.

Σύμφωνα με τον κ.Τσιόκα, το υπουργείο Υποδομών αποφάσισε να προκηρύξει διαγωνισμό για την προμήθεια ειδικών ηλεκτρονικών μηχανημάτων για το ηλεκτρονικό εισιτήριο στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Η προμήθεια του συστήματος θα γίνει με σύμπραξη του ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ), είπε ο κ. Τσιόκας.