Την ώρα που όλος ο κόσμος εκφράζει τον αποτροπιασμό του για την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ που καταργεί το δικαίωμα στην άμβλωση, στην Ελλάδα τρεντάρει το χάσταγκ #cancel_εκτρώσεις, στο οποίο βρήκαν πεδίο δράσης υπέρμαχοι των εκτρώσεων εντός και εκτός των συνόρων.

Ads

Μάλιστα χρήστες από το εξωτερικό, εκφράζουν την αρνητική τους έκπληξη για το γεγονός όπως θα δείτε στα παρακάτω tweet.

Ενώ δεν λείπουν οι φωνές που αντιτίθενται στο κύμα υπεράσπισης των αμβλώσεων, αυτό που συμβαίνει με το hastag είναι ενδεικτικό της διείσδυσης που έχουν οι κάποτε μειοψηφικές ιδέες, σε ένα μέρος της κοινωνίας, που έχει υπερσυντηρητικοποιηθεί και στην από εδώ πλευρά του Ατλαντικού.

Όπως έγραφε χθεσινό άρθρο του tvxs, η ανοχή της κυβέρνησης στην alt right λόγω δεξιών στελεχών, η χρήση του από υπουργούς όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης, οι αγαστές σχέσεις της Κεραμέως με οργανώσεις κατά των αμβλώσεων (έστω κι αν η ίδια καταδίκασε την απόφαση στις ΗΠΑ), έχουν δηλητηριάσει τον κοινωνικό ιστό.

Ads

Μπορούμε όμως να προβλέψουμε με βάση τα ιστορικά παραδείγματα, ότι αυτό είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας, όποιος κι αν είναι ο πρωθυπουργός την επόμενη μέρα, όπως ακριβώς βρήκαν οι πολίτες των ΗΠΑ μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου για τις αμβλώσεις, με άρωμα Τραμπ επί προεδρίας Μπάιντεν.

Σε κάθε περίπτωση, μπορεί κανείς να ελπίζει στο φεμινιστικό κίνημα της χώρας που είναι αρκετά ενδυναμωμένο και ενεργό.

image 

image 

image 

image 

image 

image