Αντιμέτωπη με ένα σοκαριστικό θέαμα βρέθηκε σήμερα το πρωί μια γυναίκα στο κέντρο της Καλαμάτας αφού βγαίνοντας να πετάξει τα σκουπίδια της ανακάλυψε στον κάδο μέσα σε μια καλά κλεισμένη χαρτοσακούλα ένα νεογέννητο μωράκι. 

Ads

Η γυναίκα περίπου στις 07.00 το πρωί έφτασε στο σημείο, έναν κάδο βαθύ σαν πηγάδι 2-3 μέτρων με αποσπώμενο σάκο. Τότε άκουσε ένα θόρυβο που έμοιαζε με νιαούρισμα γάτας, ωστόσο, όταν έφτασε κοντά αντιλήφθηκε ότι ήταν το κλάμα ενός μωρού. 

Κάλεσε άμεσα την αστυνομία και ο πρώτος αστυνομικός που έφτασε στο σημείο κατέβηκε μέσα στον κάδο και βρήκε τη χαρτοσακούλα που ήταν μάλιστα καλά κλεισμένη. Μέσα ήταν το μωράκι, ένα νεογέννητο αγοράκι. 

Το νεογνό ως εκ θαύματος παρότι ήταν σχεδόν αεροστεγώς κλεισμένη η σακούλα και ήταν εκεί μέσα περίπου 3 ώρες πριν βρεθεί, δεν υπέστη ασφυξία. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο όπου και διαπιστώθηκε πως ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του.

Ads

Αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για να βρεθούν οι γονείς του μωρού. Οι αρχές ξεκίνησαν με καταθέσεις γειτόνων και με τα στοιχεία από το Νοσοκομείο Καλαμάτας όπου γεννήθηκε το αγοράκι. Σύμφωνα με μία από τις μαρτυρίες, μια γυναίκα που μένει στην περιοχή άκουσε δυο γυναίκες δίπλα στον κάδο να συνομιλούν, με τη μια όπως είπε να λέει «δεν μπορώ να το κάνω, δεν μπορώ να το κάνω».

Τελικά τα στοιχεία οδήγησαν την αστυνομία στην μητέρα του παιδιού. Μια 25χρονη γυναίκα από τη Γεωργία. Την βρήκαν σε διαμέρισμα όπου έμενε προσωρινά σε απόσταση περίπου 1 χλμ. από το σημείο που αποφάσισε να πετάξει το μωρό της. Μάλιστα, οι αστυνομικοί την πρόλαβαν την στιγμή που ετοίμαζε τα πράγματά της για να διαφύγει στο εξωτερικό. 

Η ίδια δήλωσε ότι δεν γνώριζε ποιος ακριβώς ήταν ο πατέρας του παιδιού της και καθώς είναι άνεργη και έμενε περιστασιακά σε φίλους της στην Καλαμάτα και δεν είχε χρήματα, θόλωσε – όπως ισχυρίστηκε – και αποφάσισε να πετάξει ζωντανό το μωρό της στα σκουπίδια.

Η 25χρονη Γεωργιανή οδηγήθηκε στην Ασφάλεια Καλαμάτας και αυτή την ώρα ανακρίνεται από τους αστυνομικούς που έχουν αναλάβει την υπόθεση, ενώ αναμένεται να σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος και να οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα.