Επιβεβλημένη χαρακτήρισε την «άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανικών δραστηριοτήτων από τα σπίτια και τις αυλές των σχολεία μας», ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, αναφορικά με το πρόβλημα της δυσοσμίας στην περιοχή.

Ads

Ο ίδιος σημείωσε ότι το εν λόγω πρόβλημα δεν είναι καινούριο αλλά τουλάχιστον πέντε ετών και πρόσθεσε σε σχέση με την μεταφορά τσιμέντου από την εταιρία LAFARGE BETON ABEE ότι «η τσιμεντόσκονη κάνει βόλτα στα πνευμόνια των ανθρώπων».

«Έχουμε μια νέα δραστηριότητα, που αδειοδοτήθηκε 4 ημέρες πριν τις εκλογές του 2015, σύμφωνα με την οποία γίνεται επεξεργασία πετρελαιοειδών δίπλα στα σπίτια των ανθρώπων και κάτι παλιές δεξαμενές των ΕΛΠΕ που περιμένουν να υποδεχτούν πετρελαιοειδή, δίπλα στα σπίτια μας» τόνισε ο Χρ.Βρεττάκος.

Επιπλέον, ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, σημείωσε σε σχέση με τα φαινόμενα δυσοσμίας στην πόλη, ότι «μπήκαμε σε διαδικασία να αποδείξουμε τι είναι αυτή που προκαλεί τη δυσοσμία ως μη οφείλαμε. Θα έχουμε τις μετρήσεις από τον Δημόκριτο και το Αστεροσκοπείο Αθηνών».

«Το βενζόλιο είναι σε διπλάσιο επίπεδο από το επιτρεπτό όριο», σημείωσε ο Χρ.Βρεττάκος επαναλαμβάνοντας ότι «δεν μπορεί το 2020 να βρίσκονται τέτοιες δραστηριότητες μέσα στον οικιστικό ιστό».

Ads