Επίσημες ανησυχίες για τα αίτια που προκάλεσαν τη συντριβή του ρωσικού Airbus στη χερσόνησο του Σινά εκφράζει η Βρετανία. Με απόφαση της βρετανικής κυβέρνησης προσωρινά έχουν παγώσει οι πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να  πραγματοποιηθούν απόψε από το Σαρμ ελ-Σέιχ προς τη Βρετανία, καθώς τα σενάρια που θέλουν ότι είχε τοποθετηθεί βόμβα στο ρωσικό αεροσκάφος φουντώνουν.

Ads

Σύμφωνα με την Ντάουνινγκ Στριτ, όλες οι πτήσεις που επρόκειτο να πραγματοποιηθούν από το τουριστικό θέρετρο θα καθυστερήσουν, καθώς «περισσότερες λεπτομέρειες ήρθαν στο φως».

Πηγή κοντά στην έρευνα διέρευσε στο Reuters ότι φαίνεται πως η συντριβή προήλθε από κάποιο είδος έκρηξης. Ωστόσο, η ίδια πηγή ανέφερε ότι δεν είναι γνωστό εάν επρόκειτο για έκρηξη που συνδέεται με διαρροή καυσίμου ή με βόμβα. «Πιστεύεται ότι επρόκειτο για έκρηξη ενός είδους, αλλά δεν είναι γνωστό τι είδους έκρηξης (ήταν). Εξετάζεται η άμμος στο σημείο της συντριβής, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν επρόκειτο για βόμβα» είπε η ίδια πηγή στο πρακτορείο Reuters.

«Υπάρχουν δύο εκδοχές που εξετάζονται: να είχε τοποθετηθεί κάτι μέσα (στο αεροπλάνο) και να υπήρχε μία τεχνική βλάβη. Αλλά το αεροπλάνο δεν θα μπορούσε απλά να διαλυθεί στον αέρα -θα πρέπει να υπήρχε κάποια δράση. Δεν θεωρείται πιθανό να χρησιμοποιήθηκε ρουκέτα, καθώς δεν υπάρχουν σημάδια γι’ αυτό» τόνισε επίσης Ρώσος αξιωματούχος.

Ads