Ένα βρέφος 11 μηνών εντοπίστηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης να μπουσουλάει μόνο του στο κέντρο του δρόμου στην πόλη της Ελασσόνας. Το μωρό εντοπίστηκε από νεαρή οδηγό, στις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα επί της οδού Οικονόμου. Η οδηγός κάλεσε την αστυνομία η οποία παρέλαβε το βρέφος.

Ads

Tο μωρό ζει μαζί με τη μητέρα του σε μονοκατοικία της οδού Οικονόμου και βγήκε από ανοιχτή πόρτα στην αυλή του σπιτιού και στη συνέχεια κατέβηκε στον δρόμο.

«Είμαι νέα οδηγός κι όσο σκέφτομαι, αν αντιδρούσα αλλιώς, Θεέ μου, θα το σκότωνα» περιέγραψε η ίδια, μιλώντας στον τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό Pressing 90,1 και εξηγώντας ότι οδηγούσε πολύ σιγά, ενώ ανέφερε ότι αρχικά πέρασε το μωρό για… σακούλα ή για γάτα, που βρισκόταν στη μέση του δρόμου. «Μετά κατάλαβα ότι είναι ένα μωρό, φρέναρα τόσο πολύ, που νόμιζα ότι θα βγω από το γυαλί, τρέμω ακόμα» αφηγήθηκε.

Όπως αναφέρει ο δήμαρχος της πόλης Νίκος Γάτσας με την συγκεκριμένη υπόθεση ασχολούνται οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου:

Ads

«Ήδη η κοινωνική λειτουργός μας με συνοδεία ενός αστυνομικού έχει έρθει σε επαφή με τη μητέρα του 11 μηνών βρέφους. Η μητέρα ανέλυσε όλες τις συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι της και αποκάλυψε πως η ίδια έχει προβλήματα αλκοολισμού με αποτέλεσμα να μην μπορεί να δείξει την επιμέλεια που οφείλει στο βρέφος. Οφείλουμε το πόρισμα της κοινωνικής έρευνας να το στείλουμε στον εισαγγελέα και εκείνος πλέον θα αποφασίσει για τον φροντιστή του παιδιού. Ο δήμος δεν έχει τις δομές για να αναλάβει ένα μωρό 11 μηνών ωστόσο θα βρεθεί κάποια λύση».