Φαίνεται ότι οι εσωκομματικές εκλογές δεν είναι το δυνατό σημείο της ΝΔ. Μετά το φιάσκο στην πρώτη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος πλέον το κόμμα βρίσκεται αντιμέτωπο με το χαμό που προκλήθηκε στις εκλογές για τη νέα Κεντρική Επιτροπή της ΟΝΝΕΔ.

Ads

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρεται, σύμφωνα με τους συνεργάτες του να αμφισβητεί και να μην αναγνωρίζει το αποτέλεσμα, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του. 

Το βράδυ της Κυριακής η κομματική Νεολαία ανακοίνωσε εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία ωστόσο είναι μετέωρα καθώς η Συγγρού κάνει λόγο για πλήρη αποτυχία διεξαγωγής εκλογών. 

Η πρωτοφανής εικόνα έχει προκαλέσει εσωκομματικό σάλο, καθώς καταγγέλλεται ότι δεν στήθηκαν κάλπες στο Συνέδριο της Νεολαίας και, στην πραγματικότητα, ανακοινώθηκαν εικονικά αποτελέσματα κατόπιν παρασκηνιακών συμφωνιών ανάμεσα στους οννεδίτες. 

Ads

Στα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η ΟΝΝΕΔ, εμφανίζονται ότι ψήφισαν 796 σύνεδροι, αν και ο αριθμός τους προσέγγιζε τους 1.500. 

«Δεν στήθηκαν κάλπες για καμία διαδικασία, οι σύνεδροι αποχώρησαν χωρίς συμμετοχή σε πολιτικές αποφάσεις και ψηφοφορίες, ενώ δεν αποφασίστηκε καμία τροποποίηση του κανονισμού» δήλωσε σχετικά ο πρώην πρόεδρος της οργάνωσης Σάκης Ιωαννίδης. 

Όλοι στρέφουν τα βέλη τους προς την πλευρά του Ανδρέα Παπαμιμίκου ο οποίος πάντως στο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο επαναδιεκδίκησης της θέσης του γραμματέα του κόμματος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει εξηγήσεις από τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ για την κατάσταση στη νεολαία και μετά θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις. Οι συνεργάτες του αναφέρουν ότι δεν τιμά την ιστορία της ΟΝΝΕΔ αλλά ούτε και τα μέλη της η εικόνα συγκεκριμένων κομματικών στελεχών και πρώην στελεχών που εμποδίζουν τους νέους να εκλέξουν οι ίδιοι τους εκπροσώπους τους.

«Η νέα γενιά πρέπει να έχει τη δική της φωνή, όχι να εκπροσωπείται από 40χρονους κομματικούς παράγοντες», λένε μέλη της ΟΝΝΕΔ μετά το χθεσινό συνέδριο, ζητώντας από τον πρόεδρο της ΝΔ να αποδοθούν ευθύνες.