Ακόμη ένα ρατσιστικό κρούσμα απέναντι σε προσφυγόπουλα καταγράφηκε στα Βρασνά, της Θεσσαλονίκης. Αυτή τη φορά, γονείς δεν πήγαν επί μέρες τα παιδιά τους στο νηπιαγωγείο… επειδή θα γράφονταν σε αυτό οκτώ νήπια προσφυγόπουλα.

Ads

Η νοσηρή αυτή κινητοποίηση ξεκίνησε στις 22 Ιανουαρίου και στις στις 29 διαμαρτυρήθηκαν στην αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης, απειλώντας, μάλιστα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Εφημερίδα των Συντακτών, ότι «ακόμα δεν έχετε δει τίποτα και να περιμένετε περισσότερα».

Ωστόσο, μια μέρα μετά, στις 30 Ιανουαρίου, των Τριών Ιεραρχών. σταμάτησαν την αποχή και έστειλαν τα παιδιά στο σχολείο για την κατήχησή τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΦΣΥΝ, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δυτικής Θεσσαλονίκης, στην οποία υπάγεται η σχολική μονάδα, αντιμετώπισε αποφασιστικά τα απαράδεκτα αιτήματα των εν λόγω γονέων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διευθυντής Χρήστος Γεωργίου τους είπε καθαρά ότι αυτά δεν είναι θέματα που υπάγονται στη δική τους αρμοδιότητα και ότι θα τον ανάγκαζαν να προσφύγει ακόμη και στη Δικαιοσύνη αν συνέχιζαν να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο.

Ads

Εκείνοι επέμειναν προσφεύγοντας στην περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Ο διευθυντής Αλέξανδρος Κόπτσης είπε στην εφημερίδα ότι εξήγησε ο ίδιος στους γονείς πως «τα παιδιά είναι παιδιά, κι αυτό ισχύει για όλα τα παιδιά, χωρίς καμιά εξαίρεση. Νομίζω ότι κατάλαβαν διότι σήμερα [χθες] στείλανε τα παιδιά τους στο σχολείο και ακύρωσαν το ραντεβού που είχαμε κλείσει». Εξηγεί μάλιστα πως «με καλή διάθεση όλα λύνονται, χρειάζεται απλώς επαφή με τους ανθρώπους και υπομονετικά να δίνονται όλες οι εξηγήσεις, πολιτική την οποία ακολουθούμε στην περιφέρεια».

Πάντως, το ακροδεξιό δηλητήριο δεν έχει απομακρυνθεί. Το δημοσίευμα σημειώνει ότι υπάρχει η πληροφορία πως ο Σύλλογος Γονέων του σχολείου είχε καλέσει τον Τζήμερο σε εκδήλωση το Σάββατο, ο οποίος και παρευρέθηκε.