Την πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι το ζητούμενο των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου παραμένει η συγκρότηση μιας αυτοδύναμης κυβέρνησης επανέλαβε σήμερα Δευτέρα ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Βούτσης, παραδεχόμενος, ωστόσο, «λάθη τακτικής και εκτιμήσεων» ενόσω ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση.

Ads

«Στην αντίληψη της Αριστεράς δεν υπάρχει ούτε κατ΄υπόνοια ζήτημα μεγάλου συνασπισμού. Η πρόθεσή μας είναι αυτοδυναμία και από εκεί και πέρα συνεργασία μέσα στη Βουλή με τους Ανεξάρτητους Έλληνες», σημείωσε ο κ. Βούτσης σε δηλώσεις του προς τον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

«Υπήρξαν και λάθη τακτικής και λάθη εκτιμήσεων, αλλά υπήρξε ταυτόχρονα μια κατάθεση ψυχής και κατάθεση ειλικρίνειας, η οποία παρακολούθησε όλο αυτό το εγχείρημα και το παρακολουθεί και τώρα και με αυτήν την έννοια αυτή είναι η εγγύηση, δηλαδή η διάθεσή μας και η ειλικρίνεια με την οποία ερχόμαστε σε επαφή με τον κόσμο. Αναγνωρίζουμε επί της ουσίας και λάθη και προβλήματα και ταυτόχρονα εγγυόμαστε ότι είμαστε μια πολιτική δύναμη που μπορεί να κρατήσει ακόμη καλύτερα τώρα πια το τιμόνι της χώρας», επισήμανε ο πρώην υπουργός.

Ερωτηθείς για τη αποχώρηση των στελεχών της Αριστερής Πλατφόρμας και τη συγκρότηση της Λαϊκής Ενότητας, ο Ν. Βούτσης απάντησε: «Όταν ένα τμήμα αποχωρεί από το κόμμα και μάλιστα πηγαίνει σε μια πολιτική αντιπαλότητα και ταυτόχρονα και λόγω των πολιτικών εξελίξεων και των θέσεων του κόμματος και της κυβέρνησης κάποιος κόσμος ψαχνόταν για μία φάση προς τα που θα πάμε, δεν ήταν παράλογο να υπάρξει αυτή η μεταβατική φάση μέχρι πράγματι χθες και προχθές να μαζευτεί, να εξηγηθεί μεταξύ του το στελεχιακό δυναμικό και από εδώ και πέρα να προχωρήσουμε με νικηφόρες προοπτικές».

Ads

Αναφερόμενος στη στάση του Αλέξη Μητρόπουλου, ο Ν. Βούτσης είπε: «Έχουμε ενοχληθεί όλοι εξαιρετικά από το ότι ο Αλέξης επί επτά μήνες καθημερινά με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο αποστασιοποιούνταν μέσα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης από οποιαδήποτε τακτική ή πολιτική κίνησης αυτής της κυβέρνησης».

Ερωτηθείς, εξάλλου, για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου ανέφερε με έμμεσο τρόπο: «Όλα θα τα κρίνει ο λαός».