Κατατέθηκε σήμερα η τροπολογία που επαναφέρει, μέχρι τη δημοσιοποίηση της απόφασης του ΣτΕ, τις αρμοδιότητες για την αδειοδότηση των καναλιών στο ΕΣΡ.

Ads

Η τροπολογία θα ψηφιστεί την Πέμπτη, σε νομοσχέδιο του υπουργείο Ναυτιλίας, και ορίζει την αναστολή του επίμαχου άρθρου 2Α του νόμου 4339/2015 (νόμου Παππά).

Η αναστολή αφορά:

–  τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας

Ads

– τον τρόπο διενέργειας της διαγωνιστικής διαδικασίας κατά την πρώτη εφαρμογή του (δηλαδή από την Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης).

Κατά την εισήγηση του στη Διάσκεψη των Προέδρων ο Νίκος Βούτσης εξήγησε γιατί το επίμαχο άρθρο αναστέλλεται και δεν καταργείται.

«Μετά από πάρα πολλή σκέψη και μετά από πολλές συζητήσεις με νομικούς, επελέγη αυτή η διατύπωση για να μην υπάρξουν απαιτήσεις έναντι του ελληνικού Δημοσίου», διευκρίνισε ο πρόεδρος της Βουλής.

«Το ότι λέει η τροπολογία ότι αναστέλλεται το άρθρο και δεν καταργείται, δεν σημαίνει επιφύλαξη της κυβέρνησης ώστε να επιτραπεί κάτι άλλο» είπε ο κ. Βούτσης και εγγυήθηκε προσωπικώς χωρίς κανέναν ενδοιασμό, ότι δεν πρόκειται να υπάρξει υπαναχώρηση.

«Η διατύπωση περί αναστολής είναι ακριβέστατη με την επιφύλαξη της οριστικής καταγραφής, όχι για να αλλάξει η απόφαση, αλλά για να μην υπάρξουν ενδιάμεσα εύλογες ή μη εύλογες, αλλά πάντως σοβαρές αιτιάσεις και προσδοκίες, εκ μέρους όσων ήταν υπερθεματιστές στον διαγωνισμό», προσέθεσε ο πρόεδρος της Βουλής.

Δείτε το βίντεο: