Ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης δήλωσε το Σάββατο ότι εάν η κυβέρνηση χάσει τη δεδηλωμένη κατά την ψηφοφορία της συμφωνίας στη Βουλή, «θα κάνουμε ότι προβλέπει το Σύνταγμα, δηλαδή εκλογές».

Ads

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Ν. Βούτσης επισήμανε ότι «μια συμφωνία ή ένα νομοσχέδιο μπορεί να περάσει με συναίνεση, αλλά αυτό δεν μπορεί να ισχύει για τη συμφωνία που δεν υπάρχει προγραμματική συναίνεση».

Για το εάν τίθεται ζήτημα κομματικής πειθαρχίας, είπε ότι «η Αριστερά ξέρει να αυτοπειθαρχείται, όταν έχει μπροστά της όλο το κάδρο. Ο καθένας θα πάρει τις αποφάσεις του έχοντας απέναντί του το λαό που μας ψήφισε. Αν είναι κάτι να ξινίζει, θα ξινίζει σε όλους μας».

Ο υπουργός υπογράμμισε, εξάλλου, ότι στόχος της κυβέρνησης παραμένει μια συμφωνία «έντιμη, καθαρή, διαυγής», ενώ απέκλεισε κατηγορηματικά τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων για τους πολίτες.
«Η συμφωνία θα είναι οικονομική και πολιτική και θα έχει μεσομακροπρόθεσμο χαρακτήρα», σημείωσε ο Ν. Βούτσης.

Ads

Σχολιάζοντας την επιλογή της κ. Παναρίτη ως εκπρόσωπο της Ελλάδας στο ΔΝΤ, ανέφερε: «Καλό είναι όλοι να αξιοποιούνται και όλοι να μπορούν να αλλάξουν θέση αλλά δεν είναι ανάγκη να είναι στην προμετωπίδα του αγώνα αλλά μπορούν να την επικουρούν και τότε θα ήταν χρησιμότερο».