«Άσφαιρα πυρά» της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης τα περί «απώλειας του ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ». 

Ads

«Κατ’ αρχήν το να αναγνωρίζει ότι ένα χρόνο πριν υπήρχε αδιαφιλονίκητο ηθικό πλεονέκτημα για την Αριστερά μετά τη μεγάλη σύγκρουση που έγινε τους πρώτους επτά μήνες και την αποτυχία της στρατηγικής της «παρένθεσης», και μετά και τον συμβιβασμό που ακτινογραφεί η συμφωνία που έγινε με τους εταίρους και που προέκυψε αυτό που ονομάζουμε τρίτο Μνημόνιο, είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό» σημειώνει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Βουλής.  

«Διότι αντιλαμβάνονται το πόσο μεγάλη πολιτική και ηθική διάσταση υπάρχει ανάμεσα στην Αριστερά και στη Δεξιά. Από εκεί και πέρα δεν περιμένουμε πάνω σε αυτό το πεδίο, που είναι πάρα πολύ κρίσιμο πεδίο, για μια κοινωνία που θέλει κοινωνική δικαιοσύνη, ευθύτητα, διαφάνεια, γιατί έχει υποφέρει από άλλες πολιτικές, δεν περιμένω από την αξιωματική αντιπολίτευση σε αυτό το κρίσιμο πεδίο να αποθεώνει τη σημερινή κυβέρνηση. Δηλαδή είναι άσφαιρα πυρά», προσθέτει. 

Για τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες ο πρόεδρος της Βουλής τονίζει ότι στο τέλος της διαδικασίας θα είναι κοινή παραδοχή ότι υπήρξε μεγάλη τομή και προσθέτει ότι δεν πρέπει να προκαλούνται περιττές πολιτικές εντάσεις για το θέμα, όταν όλα λειτουργούν στο πλαίσιο των νόμων του κράτους.

Ads