Με ρητορική τρόμου σχολίασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, την τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ε. του κόμματος. Η κ. Βούλτεψη σχολίασε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «υπόσχεται επιστροφή στο χάος».

Ads

«Πανικόβλητος μπροστά στην αναταραχή που προκάλεσε με τις εμπρηστικές του δηλώσεις, ο κ. Τσίπρας υποσχέθηκε σήμερα όλα όσα τρομάζουν τις αγορές: Την πολιτική αστάθεια και την επιστροφή στο χάος των ελλειμμάτων» σχολίασε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Αφήνοντας αιχμές για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖα, η Σοφία Βούλτεψη είπε ότι ο Αλέξης Τσίπρας «έκρυψε τις εσωκομματικές του αντιφάσεις σχετικά με το αν προτίθενται να προβούν σε μονομερείς ενέργειες για το χρέος» και πως «μπέρδεψε τη βιωσιμότητα του χρέους με τις μονομερείς ενέργειες που εξαγγέλλει και δυναμιτίζουν την οικονομία της Ελλάδας και τη θέση της στην Ευρώπη».

Σχολιάζοντας την κριτική που ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε λέγοντας πως «η κυβέρνηση Σαμαρά αφήνει πίσω της μια χώρα σε κατάσταση χρεοκοπίας» και πως «το χρέος δεν είναι βιώσιμο και ότι μόνον εάν γίνει βιώσιμο θα σταματήσει η επίθεση των αγορών εις βάρος της χώρας,», η κ. Βούλτεψη κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα ότι «υποδύθηκε τον… θηριοδαμαστή των αγορών, που στελέχη του αποκαλούν μαντρόσκυλο του συστήματος».

Ads

«Ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται πιο μπερδεμένος και πιο αντιφατικός από ποτέ. Χθες, η εσωκομματική του αντιπολίτευση τον προειδοποίησε ότι οι αγορές θα είναι ανελέητες απέναντί του. Δεν πρόκειται απλώς για τρικυμία σε ποτήρι. Πρόκειται για τρικυμία εν κρανίω. Τη σύγχυση και τον μεγαλοπαραγοντισμό στον οποίο ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε, κινδυνεύει να τα πληρώσει πια η χώρα», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.