Στη Διαρκή Επιτροπή Kοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής όπου συζητείται Νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας μεταφέρθηκε η συζήτηση για την πιθανολογούμενη απομάκρυνση του Παναγιώτη Αρκουμανέα από την ηγεσία του ΕΟΔΥ. Ενω, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, είναι έτοιμος να παραδώσει την παραίτησή του, από το βήμα της Βουλής, η Αν. Τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη κάλεσε τον Υπουργό Υγείας να απαντήσει αν ισχύουν τα σενάρια για την απομάκρυνσή του.  «Αν ισχύουν, είναι ομολογία αποτυχίας του εμβολιαστικού προγράμματος» σημείωσε.

Ads

Διαβάστε επίσης: Θυσία στο blame game Κικίλια – Πλεύρη ο Αρκουμανέας

Απευθύνοντας  το εν λόγω ερώτημα, συνέδεσε την αποτυχία του προγράμματος  και με την εγκληματική, όπως είπε, επιλογή της κυβέρνησης να θέσει σε αναστολή εργαζόμενους στο ΕΣΥ, ενώ οι ελλείψεις σε αυτό είναι τραγικές και επικίνδυνες για την υγεία των πολιτών:

«Πάρτε πίσω το μέτρο της αναστολής των συμβάσεων εργασίας των υγειονομικών. Είναι δυσαναπλήρωτα τα κενά που αφήνουν. Δεν συμφωνείτε; Το είπε ο υπουργός Επικρατείας για τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛΑΣ. Δεν χρειάζεται επιχειρηματολογία: Δυσαναπλήρωτα είναι τα κενά είτε φεύγουν εργαζόμενοι από τα Νοσοκομεία, είτε από την Αστυνομία, είτε από την Πυροσβεστική, είτε από την εκπαίδευση. Και επιτέλους αποφασίστε ποιος σχεδιάζει το εμβολιαστικό  πρόγραμμα. Το Υπουργείο Υγείας ή το Μαξίμου και ο Υπουργός Επικρατείας;”

Ads

Αναμένεται η απάντηση του υπουργού, ο οποίος φάνηκε έκπληκτος, καθώς θα λάβει το λόγο στο τέλος της κατ’ άρθρο συζήτηση νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας.