Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής.

Ads

Από τους 171 ψηφίσαντες, το αίτημα υπερψήφισαν 157 βουλευτές, 2 καταψήφισαν, ενώ 12 δήλωσαν «παρών».

Υπενθυμίζεται ότι από τις ψηφοφορίες της βουλής απέχουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η διαδικασία ήταν συνέπεια της μήνυσης για συκοφαντική δυσφήμιση που κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ, Κώστας Μαραβέγιας, κατά του κ. Πολάκη, μετά τις δημόσιες επιθέσεις που δέχθηκε για παράνομες χρηματοδοτήσεις από τον Αναπτυξιακό νόμο, τις οποίες εισέπραξε η οικογένεια Μαραβέγια.

Ads

Ο βουλευτής της ΝΔ σε δηλώσεις του είχε κάνει λόγο για συκοφαντική εκστρατεία εναντίον του, η οποία ήταν αποτέλεσμα προσχεδιασμένης σκοπιμότητας.

«Τον πιάσαμε με τη γίδα στην πλάτη, η οποία… ζύγιζε 4,2 εκατ. ευρώ» είπε στην Ολομέλεια της Βουλής για τον Κώστα Μαραβέγια ο Παύλος Πολάκης λίγο πριν αρθεί η ασυλία του.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αρμόδιος για θέματα διαφάνειας, θύμισε όλες τις περιπτώσεις που έφερε στο φως με πρωταγωνιστές στελέχη της ΝΔ, ενώ συμπέρανε πως ο τομέας Διαφάνειας έγινε εφιάλτης για την κυβέρνηση.

Υπενθύμισε ακόμα ότι κυβερνητικά στελέχη – ακόμα και ο Κυρ. Μητσοτάκης – ζητούσαν συγγνώμη από τον Γ. Κουρτάκη επειδή δεν υπερψήφισαν οι βουλευτές άρση ασυλίας του μετά από μήνυση του εκδότη των «Παραπολιτικών».

Τον λόγο πήρε και ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος χαρακτήρισε τον Π. Πολάκη «επίγονο του αυριανισμού και εκφραστή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού», κρίνοντας ως ψευδή όλα όσα είπε εναντίον του ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.