Τον Κωνσταντίνο Τασούλα υπερψήφισαν για το αξίωμα του Προέδρου της Βουλής η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και η Ελληνική Λύση. «Παρών» ψήφισαν ΚΚΕ, Σπαρτιάτες, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας. Συνολικά έλαβε 249 ψήφους υπέρ και 51 «παρών».

Ads

Ο αρχηγός της ΝΔ και πρόεδρος του πρώτου σε κοινοβουλευτική δύναμη κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, με επιστολή του στην Βουλή, είχε γνωστοποιήσει ότι προτείνει για την θέση τον νυν πρόεδρο της Βουλής Κωνσταντίνο Τασούλα. Για τις θέσεις Ά, ΄Β και ΄Γ αντιπροέδρων προτείνει τους κ.κ Πλακιωτάκη, Γεωργαντά και Μπούρα.

Λίγη ώρα μετά, η Ολομέλεια της Βουλής θα συνεδριάσει εκ νέου, προκειμένου να εκλέξει τους αντιπροέδρους, τους κοσμήτορες και τους γραμματείς του Σώματος, σύμφωνα με τις προτάσεις των Κοινοβουλευτικών τους Ομάδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ για την θέση της αντιπροέδρου θα προτείνει την Ολγα Γεροβασίλη, ενώ το ΠΑΣΟΚ θα προτείνει τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

Ads

Από πλευράς του το ΚΚΕ θα προτείνει τον Γιώργο Λαμπρούλη. Η Ελληνική Λύση προτείνει την υποψηφιότητα του κ. Βασίλη Βιλιάρδου και οι Σπαρτιάτες αυτή του Πέτρου Δημητριάδη. Η Νίκη προτείνει τον Γιώργο Αποστολάκη και η Πλεύση Ελευθερίας τον Μιχάλη Χουρδάκη.

«Παρών» θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Ν.Δ τόσο για τον προτεινόμενο αντιπρόεδρο από το κόμμα των Σπαρτιατών αλλά και γι’ αυτόν που θα προτείνει η Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Αίσθηση προκαλούν ωστόσο, οι πληροφορίες πως η Ν.Δ προσανατολίζεται να ψηφήσει υπέρ της υποψηφιότητας του προτεινόμενου αντιπροέδρου από το κόμμα «Νίκη», κίνηση που ίσως δείχνει τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση μέσα στη βουλή με το συγκεκριμένο ακροδεξιό σχηματισμό.

Από την πλευρά τους οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ αναμένεται να καταψηφίσουν όχι μόνο τον αντιπρόεδρο που προτείνουν οι Σπαρτιάτες, αλλά και αυτόν που θα προταθεί από τη Νίκη.

Διαβάστε επίσης: Περίεργα παιχνίδια της Ν.Δ με τη Νίκη στη Βουλή