Ζητήματα ποιότητας υπηρεσιών έθεσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, ως βασική προϋπόθεση σε ό,τι αφορά την κατανομή των κονδυλίων του ΠΕΔΥ στις ιδιωτικές κλινικές.

Ads

«Παρότι πρόκειται για εσωτερικό ζήτημα κατανομής κονδυλίων, όπως διαμορφώνεται με την Υπουργική Απόφαση που θα εκδοθεί σήμερα, θα ενδιαφέρει άμεσα τους ασθενείς και χρήστες υπηρεσιών υγείας στις ιδιωτικές κλινικές», ανέφερε ο υπουργός Υγείας.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, Οι δείκτες αξιολόγησης θα καθορίζονται στην αρχή κάθε έτους, με βάση τα εκκαθαρισμένα και αποδεκτά από τον ΠΕΔΥ στοιχεία του προηγούμενου έτους.

Ποια είναι τα ποιοτικά χαρακτηριστικά

Βάσει των όσων δήλωσε ο υπουργός ως προς την αξιολόγηση, στα ποιοτικά χαρακτηριστικά περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στοιχεία όπως η ποιότητα του νοσηλευτικού έργου των κλινικών, η επάρκεια ιατρικών ειδικοτήτων, ο εξοπλισμός με έμφαση στις υποδομές αυξημένης φροντίδας.

Ads

«Αυτός ο τρόπος αξιολόγησης θέτει σε διαδικασία ανταγωνισμού τους ιδιώτες της υγείας. Διατηρούμε την κατανομή του κλειστού προϋπολογισμού ανά πάροχο, εισάγοντας συντελεστές στις 140 ιδιωτικές κλινικές», είπε ο υπουργός Υγείας.