Πρέπει να υπάρξει στρατηγική ήττα των ιδεών της Αριστεράς για να μην ξαναβρεθεί στην εξουσία με οποιαδήποτε μορφή της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρέπει να κάνει παρεμβάσεις στο κράτος και στους θεσμούς για να μην ξαναέρθει η Αριστερά στην εξουσία, γιατί οι ιδέες της είναι ελαττωματικές. Τη δήλωση αυτή έκανε ο τομεάρχης Εσωτερικών της ΝΔ Μάκης Βορίδης μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7. 

Ads

«Το γεγονός ότι σταματάει η χρηματοδότηση από τον έκτακτο μηχανισμό δεν σηματοδοτεί τέλος των μνημονίων. Η διαίρεση μεταξύ μνημονιακών/αντιμνημονιακών μας έρχεται από το παρελθόν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι όλες οι κυβερνήσεις ευθύνονται για τη χρεοκοπία αλλά περισσότερο απ’ όλα η ηγεμονία της ιδέας της αριστεράς ότι δεν πρέπει να υπάρχει δημοσιονομική πειθαρχία. Είναι κάτι βαθύτερο. Ένα ιδεολογικό υπόστρωμα και αίτημα με μεγάλη δύναμη, πέρα και πάνω από το εκλογικό ποσοστό που είχε η Αριστερά», υποστήριξε ο Μάκης Βορίδης και πρόσθεσε: 

«Όποιος έβγαινε και έλεγε ότι δεν γίνεται συνεχώς να δίνουμε αυξήσεις και να κάνουμε επεκτατική πολιτική καταψηφιζόταν γιατί υπήρχαν ρεύματα μέσα στην ελληνική κοινωνία που υποστήριζαν ότι δεν πρέπει να τηρούνται κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας. Η ΝΔ έχει την ευθύνη ότι υποχώρησε σε τέτοιες αντιλήψεις».

Επίσης πρόσθεσε: «Οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει ένας δρόμος ελεύθερης οικονομίας και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας. Η Αριστερά θέλει να ανατρέψει τη λειτουργία της ελεύθερης οικονομίας. Αν αυτό δεν γίνει μέσα στην ίδια την κοινωνία, αν ο πολίτης δεν καταλάβει ότι αυτές οι ιδέες είναι εσφαλμένες, δεν θα έχουμε στρατηγική ήττα της Αριστεράς. Το πρόβλημα βρίσκεται στις ίδιες τις ιδέες της Αριστεράς, αυτές είναι λάθος και αποστερούν την κοινωνία από τη δύναμή της». 

Ads