Επικρότησε την στάση του δημάρχου Φιλαδέλφειας Γιάννη Βούρου, ο οποίος αποκάλεσε τα κορίτσια που παρήλασαν ως άλλοι Monty Python «γελοία υποκείμενα», ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης. 

Ads

Σε τηλεοπτικές του δηλώσεις, ο Μάκης Βορίδης είπε ότι καλά κάνει ο Βούρος και βρίζει τα παιδιά αυτά, για τα οποία επιμένει ότι δεν γνωρίζει αν είναι παιδιά ή ενήλικες. Αφού όλοι του επισημαίνουν ότι πρόκειται για δεκαεξάχρονα, ο Βορίδης τους κάνει τη χάρη να το δεχτεί, για να πει στη συνέχεια: 

«Ας πούμε λοιπόν ότι είναι δεκάξι. Προφανώς λοιπόν η συμπεριφορά των παιδιών αυτών διότι δεν είναι μωρά, δεν είναι δυο, είναι δεκαέξι… Με ένα παιδί που είναι δεκάξι χρονών μιλάς κανονικά, συνομιλείς, δεν είναι ανάπηρο. Μπορείς να μιλήσεις μαζί τους, δεν έχουν κάποιου είδους πάθηση…»

Προφανώς για τον κύριο υπουργό με τα ανάπηρα παιδιά δεν μπορείς να μιλήσεις κανονικά…

Διαβάστε επίσης: 

Έντονη ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Χαρίτση:

Ads

«Σήμερα ο κ. Βορίδης μας θύμισε το βαθιά ρατσιστικό υπόστρωμα της σκέψης του χαρακτηρίζοντας «ανάπηρο» αυτόν με τον οποίο δεν μπορείς να συνεννοηθείς. Η ντροπή δεν είναι δική του, αφού ως γνήσιος ακροδεξιός έχει τέτοιες μισαλλόδοξες αντιλήψεις στον πυρήνα της λογικής του. Η ντροπή είναι του κ. Μητσοτάκη που εξακολουθεί να τον ανέχεται».