Τόσο ο Μάκης Βορίδης από τη ΝΔ, όσο και ο Ανδρέας Λοβέρδος από το ΠΑΣΟΚ κατέληξαν στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε ποτέ κανένα τρίγωνο διαπλοκής και καμία πολιτική παρέμβαση στη λήψη δανείου από τη πλευρά των δύο κομμάτων.

Ads

Αντίθετα, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τα θαλασσοδάνεια κομμάτων και ΜΜΕ, ο Μάκης Βορίδης υποστήριξε πως μόνος υπόλογος είναι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας που «ζήτησε να λάβει δάνειο ο ΣΥΡΙΖΑ» και η «Αυγή που έχει off shore», προκαλώντας έντονες αντιδράσεις από τους βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Λοβέρδος απαντώντας στις αιτιάσεις για τρίγωνο διαπλοκής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με τα ΜΜΕ και τις τράπεζες, υποστήριξε πως «αυτές έχουν καταρρεύσει και δεν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες» 

Παράλληλα ο Ανδρέας Λοβέρδος καταλόγισε στην κυβερνητική πλειοψηφία «λαθροχειρίες, μίσος, συκοφαντία και έλλειψη του παραμικρού νομικού ή πολιτικού φραγμού». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ μίλησε για αόρατο χέρι που αφαίρεσε από το τελικό πόρισμα συγκεκριμένες αναφορές που αρχικά μιλούσαν για κακουργηματική ενέργεια του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και για «εν ψυχρώ λαθροχειρίες» που έγιναν και αλλοίωσαν την κατάθεση στην Εξεταστική, του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Σαλαγιάννη.

Ads

Ο Ανδρέας Λοβέρδος έκανε λόγο για «οργανωτές ταγμάτων μπούλινγκ» κατά του κόμματός του και πρόσθεσε ότι «η λαϊκή κυριαρχία θα σας πάει εκεί που θα σας πάει και τότε θα δούμε πως θα πληρώσετε τα δικά σας δάνεια».