Θετική στον κοροναϊό βρέθηκε μία γυναίκα αφρικανικής καταγωγής, που διαμένει στο κέντρο προσφύγων της Ριτσώνας και η οποία γέννησε σε νοσοκομείο της Αθήνας.

Ads

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χαλκιδέων, Λευτέρη Λειβαδίτη, μεταφέρθηκε από τη Ριτσώνα στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» της Αθήνας, προκειμένου να γεννήσει, όπου και διαπιστώθηκε πως είναι θετική στον κοροναϊό. Μάλιστα, το κρούσμα θεωρείται «ύπουλο», γιατί μέχρι τη μεταφορά της στο νοσοκομείο η γυναίκα δεν είχε εμφανίσει συμπτώματα της νόσου. Σημειώνεται πως έχει γίνει άλλη μια εξέταση στη δομή φιλοξενίας, σε άτομο, του στενού της περιβάλλοντος για το οποίο υπήρχαν φόβοι ότι έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό, με το πρώτο τεστ ωστόσο να είναι αρνητικό.

Στη δομή έχουν μεταβεί κλιμάκια του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, ενώ γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών του ζευγαριού. Σημειώνεται πως στη δομή φιλοξενίας της Ριτσώνας βρίσκονται πάνω από 2.500 μετανάστες και πρόσφυγες κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης και είναι δύσκολο να τηρηθούν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: Πρόσφυγες και μετανάστες στο έλεος της πανδημίας: «Αν υπάρξει κρούσμα, θα έχουμε τραγωδία»

Ads

ΜΑΤ γύρω από τη δομή που βρίσκεται σε καραντίνα

Αυτήν τη στιγμή στο hot spot βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, προκειμένου να σφραγίσουν τη δομή, ώστε να μην μπει ή να βγει κάποιος από αυτήν. «Είμαστε εδώ και λίγη ώρα στη δομή μαζί με την αστυνομία και προσπαθούμε να σφραγίσουμε την είσοδο, ώστε να μην βγαίνουν από αυτήν πρόσφυγες και μετανάστες. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και η ανησυχία πολύ μεγάλη. Στο hot spot διαμένουν περίπου 2.500 – 3.000 άτομα. Σε κάθε κοντέινερ ζουν μαζί δέκα και δώδεκα άτομα», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Λειβαδίτης.