«Βόμβα» στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ, έριξε ο βουλευτής του κόμματος Ανδρέας Λοβέρδος, αφού σε σχόλιό του στο twitter, αναφέρει ότι το κόμμα του συγκυβερνά με τη ΝΔ, αφήνοντας μάλιστα αιχμές για τη Φώφη Γεννηματά αφού πρόσθεσε πως «με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε». 

Ads

Συγκεκριμένα με αφορμή την πρόταση της Άννας Διαμαντοπούλου από τον πρωθυπουργό για τη θέση του γγ του Ο.Ο.Σ.Α, ο Ανδρέας Λοβέρδος έγραψε: «Η Άννα προτείνεται από τον Κυριάκο για ΓΓ του Ο.Ο.Σ.Α. Τελικά συγκυβερνάμε με τη ΝΔ αλλά με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε». 

Αντιδρώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε: «Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής με σημερινή του δήλωση, αναρωτιέται αν το κόμμα του συγκυβερνά με τη Ν.Δ. και “με ευθύνη κάποιων δεν το ξέρουμε”. Αναμένουμε με ενδιαφέρον, η έχουσα την ευθύνη να διευκρινίσει. Υπάρχει πράγματι υπόγεια συνεννόηση με τον κ. Μητσοτάκη; Υπάρχει de facto συγκυβέρνηση του ΚΙΝΑΛ με τη Δεξιά;». 

Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος ήταν ο πρώτος που έσπευσε να δώσει απάντηση αν και επί της ουσίας δεν απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού σχολίασε σε επιθετικό τόνο: «διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκα ποιος είναι ο εκπρόσωπος τύπου. Όταν όμως πήρα τη σχετική πληροφορία, αντιλήφθηκα ότι δεν χρειάζεται απάντηση».

Από πλευράς κόμματος, η απάντηση που δόθηκε αρχικά από την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου του ΚΙΝΑΛ Ζέφη Δημαδάμα, δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα από ότι έλυσε, αφού στο σχόλιο της απαντά στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά όχι στον Ανδρέα Λοβέρδο. «Με την ίδια λογική συγκυβερνούσαμε και μαζί σας; Όταν το μισό Υπουργικό Συμβούλιο της κυβέρνησης #ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ήταν πρώην ΠΑΣΟΚ; Δεν νομίζω!», είπε συγκεκριμένα. 

Μετά από ώρες αμηχανίας και καθώς ο θόρυβος δεν κόπαζε, ήρθε και μια ακόμη απάντηση, αυτή τη φορά από πηγές του ΚΙΝΑΛ, η οποία φαίνεται τουλάχιστον να απευθύνεται περισσότερο στον Ανδρέα Λοβέρδο. «Ο κ. Μητσοτάκης για άλλη μια φορά επέλεξε ένα στέλεχος από άλλο πολιτικό χώρο για μια κορυφαία διεθνή θέση, αποδεικνύοντας ότι το κόμμα του δεν διαθέτει ανάλογο δυναμικό. Οφείλουμε όμως να διευκρινίσουμε ότι η κ. Διαμαντοπούλου έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ το Μάιο του 2013 και είναι ανεξάρτητη πολιτικά, ενώ ίδρυσε νέο πολιτικό φορέα το 2017 (“Ώρα Αποφάσεων”)», αναφέρουν πηγές του κόμματος και προσθέτουν: 

«Όπως αποχώρησαν μέσα στα χρόνια της κρίσης και άλλα στελέχη από το ΠΑΣΟΚ, που αντικαταστάθηκαν από περισσότερα νέα, που δίνουν σήμερα τη μάχη με το Κίνημα Αλλαγής. Το κόμμα δηλαδή, με τη μεγαλύτερη ανανέωση σε στελεχιακό δυναμικό. Σε ο,τι αφορά στις προβοκάτσιες του ΣΥΡΙΖΑ, που αναζητά εναγωνίως αφορμές για να βγει από τα εσωτερικά του αδιέξοδα, απαξιούμε να απαντήσουμε».