Ανεβαίνουν οι τόνοι στη μάχη για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, ενόψει του δεύτερο γύρου των εσωκομματικών εκλογών, με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να καταλογίζει  «παλαιοκομματική αντίληψη» στον ανθυποψήφιο του Νίκο Ανδρουλάκη. Έτσι, η σύγκρουση φαίνεται να κλιμακώνεται με αλληλοκατηγορίες για παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και διορισμούς με πελατειακά κριτήρια κατά τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου και fake news

Ads

Συγκεκριμένα, ο πρώην πρωθυπουργός και νυν υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ το βράδυ της Δευτέρας 6/12, κληθείς να απαντήσει για το εάν κρίνει πως η ανανεωτική προοπτική δεν χαρακτηρίζει τις ιδέες του Νίκου Ανδρουλάκη, τόνισε πως, όντως, αυτό διακρίνει ο ίδιος, δίνοντας  μια σειρά από παραδείγματα.  «Δεν το πιστεύω καθόλου. Θα σας δώσω ένα παράδειγμα. Εγώ έφερα το Open Gap, μια νέα πρακτική. Έφερα τη διαύγεια. Να έχουμε διαφάνεια στην διαδικασία, όχι μόνο στο Κίνημα αλλά και στο κράτος, αλλά να έχουμε κι αξιοκρατικές επιλογές για τα ανώτατα στελέχη όπως είναι οι Γενικοί Γραμματείς και Διοικητές μεγάλων Οργανισμών», είπε.

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην εποχή που το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε στην κυβέρνηση με τη ΝΔ το 2012. «Μόλις άλλαξε η κυβέρνηση κι ήρθε αυτή του κ. Σαμαρά, με γραμματέα του κόμματος τον κ. Ανδρουλάκη πήγαμε σε μια λογική νομής της εξουσίας. Τέσσερα η Νέα Δημοκρατία, Δύο το ΠΑΣΟΚ, Ένα ο κ. Κουβέλης», σημείωσε. «Δηλαδή ξανά το μοίρασμα της εξουσίας, ξανά η παλαιοκομματική αντίληψη, αυτά παλεύω μια ζωή», υποστήριξε και συνέχισε λέγοντας πως δεν είναι θέματα ηλικίας αλλά βούλησης για να «σπάσουμε αυγά», λογική την οποία έχει και θα συνεχίσει να έχει.

Μιλώντας ακόμα περισσότερο για τον Νίκο Ανδρουλάκη, σχολίασε πως ξέρει τις θέσεις του και ότι δεν έχει σαφή ιδεολογική τοποθέτηση. Αντίθετα, ο ίδιος υποστήριξε ότι έχει αποδείξει πως κάνει αλλαγές και συγκρούεται με συμφέροντα, αντιλήψεις και λογικές “κόμματος μηχανισμού”, καταλήγοντας πως ουσιαστικά εκείνος είναι που αντιπροσωπεύει το “νέο” και όχι ο συνυποψήφιος του.

Ads

Υποστήριξε, ακόμα, πως οι αντιλήψεις του σε σχέση με τον ανθυποψήφιο του διαφέρουν καθώς παρατηρεί πως από πλευράς ιστορίας του κ. Ανδρουλάκη υπάρχει μια παλαιοκομματική αντίληψη. Την ανανέωση «δεν την φέρνει ο φίλος μου ο Νίκος, δυστυχώς» είπε ο κ. Παπανδρέου και επεσήμανε ότι η ανανέωση δεν είναι θέμα ηλικίας αλλά πολιτικής.

Ν. Ανδρουλάκης: «Fake news Παπανδρέου»

Για fake news έκανε λόγο ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στον ΣΚΑΪ και απαντώντας στον Γιώργο Παπανδρέου. Για τη συμμετοχή του σε διορισμούς με πελατειακά κριτήρια υποστήριξε ότι οι κατηγορίες για το σύστημα 4-2-1, με το οποίο τα στελέχη της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου διόριζαν- δεν ευσταθούν καθώς η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έγινε το καλοκαίρι του 2012, ενώ ο ίδιος εξελέγη γραμματέας του ΠΑΣΟΚ την άνοιξη του 2013.

Όπως υποστήριξε στο συνέδριο εξελέγη με τον όρο όσοι μπήκαν στο σύστημα 4-2-1 από τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να αποκλείονται από κάθε κομματική θέση. «Είναι αδιανόητο να κάνουμε τέτοια fake news», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.