Εκτενή αναφορά στην τραγωδία στα Τέμπη κάνει το BBC, με τον απεσταλμένο του βρετανικού δικτύου στη Λάρισα, Nick Beake, να σημειώνει πως ο αρχικός πόνος έχει γίνει οργή, επικαλούμενος την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας εργαζομένων στον σιδηρόδρομο.

Ads

Στο ρεπορτάζ του το δίκτυο εστιάζει δε στην απεργία που προκηρύχθηκε για σήμερα από την Ομοσπονδία για να αναδείξει τις παθογένειες στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας μας, το οποίο και χαρακτηρίζει «προηγούμενου αιώνα».

Κάνοντας αναδρομή στα τραγικά γεγονότα και στη χρονική αλληλουχία τους, ο δημοσιογράφος επισημαίνει πως «πολλοί στην Ελλάδα βλέπουν το δυστύχημα ως ένα γεγονός που ήταν θέμα χρόνου να συμβεί», ενώ όπως σημειώνει, οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους κατηγορούν τις ελληνικές κυβερνήσεις για το ότι τελικά οδηγηθήκαμε σε αυτό το «τραγικό αποτέλεσμα».

Μάλιστα στην on air ανταπόκρισή του, ο δημοσιογράφος υπογραμμίζει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός έκανε μεν λόγο για «ανθρώπινο σφάλμα», αναφερόμενος στον σταθμάρχη που διώκεται, ωστόσο όπως τονίζει υπάρχουν τεράστιες τεχνολογικές ελλείψεις στο δίκτυο ασφαλείας, με τις επικοινωνίες να γίνονται μέσω τηλεφώνου και μηνυμάτων.

Ads

Το βρετανικό δίκτυο αναφέρεται στην παραίτηση του Κώστα Καραμανλή, λέγοντας πως ο μέχρι πρότινος υπουργός Μεταφορών αναλαμβάνει την ευθύνη για τις “μακροχρόνιες αποτυχίες” των ελληνικών Αρχών. Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση έχει υποσχεθεί μια ανεξάρτητη έρευνα που υπόσχεται ότι θα αποδώσει δικαιοσύνη, σχολιάζει το BBC.

«Όμως η φράση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι φταίει το “τραγικό ανθρώπινο λάθος” έχει προκαλέσει οργή», συνεχίζει το βρετανικό δίκτυο.

Τέλος, το ρεπορτάζ αναφέρεται στις διαμαρτυρίες της Τετάρτης και την αστυνομική καταστολή έξω από τα γραφεία της Hellenic Train, ενώ αναφορά γίνεται στη σιωπηλή αγρυπνία στη Λάρισα για τη μνήμη των θυμάτων. Μάλιστα, ένας από τους συμμετέχοντες δηλώνει στο δίκτυο πως η τραγωδία, ήταν θέμα χρόνου να συμβεί.