Στον εισαγγελέα οδηγείται ο 54χρονος, ο οποίος συνελήφθη από την Ασφάλεια Λειβαδιάς ως ύποπτος για τους πυροβολισμούς κατα τη διάρκεια του πασχαλιάτικου γλεντιού το απόγευμα της Κυριακής, και οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο κεφάλι η 8χρονη Αλεξία, ενώ έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές Βοιωτίας.

Ads

Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για βαριές σωματικές βλάβες, παράβαση του νόμου περι όπλων και άλλα αδικήματα, η οποία θα συμπληρωθεί και με το αποτέλεσμα της βαλλιστικής έρευνας, που γίνεται στα εγκληματολογικά εργαστήρια, στο 38άρι περίστροφο που κατείχε πάράνομα ο 54χρονος. Το περίστροφο βρέθηκε κατά τη διάρκεια έρευνας που έγινε το μεσημέρι της Τρίτης στο σπίτι του συλληφθέντος στην Αθήνα. Στο σπίτι στο Λεοντάρι Βοιωτίας, είχαν βρεθεί απο την αρχή τέσσερις κάλυκες από το περίστροφο.

Σημειώνεται ότι ο 54χρονος, ιδιοκτήτης βενζινάδικου στο επάγγελμα, ήταν ένας από παρέα στο Λεοντάρι, που από την αρχή είχε μπει στο στόχαστρο της Ασφάλειας Λειβαδιάς, καθώς υπήρχαν πολλές μαρτυρίες ότι από εκεί έπεφταν πολλές «μπαλωθιές», ενώ το σημείο επιβεβαιώνεται και από τις μετρήσεις που έκαναν οι ειδικοί επιστήμονες της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, για τον εντοπισμό της απόστασης της ρίψης του πυροβολισμού από τον τόπο του τραυματισμού του κοριτσιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 54χρονος άνδρας, ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στην Αθήνα, είπε στους αστυνομικούς πως κατά τη διάρκεια του γλεντιού πυροβόλησε με το περίστροφο -που είχε παράνομα στην κατοχή του- στον αέρα, όπως έκαναν και άλλοι. Οταν έμαθε για τον τραυματισμό της 8χρονης από αδέσποτη σφαίρα, πανικοβλήθηκε, φοβήθηκε και γι’ αυτό δεν πήγε αμέσως στην αστυνομία. Μάλιστα στη συνέχεια έδωσε το περίστροφο σε συγγενείς του προκειμένου να το μεταφέρουν στην Αθήνα, ώστε να μη βρεθεί κατά τη διάρκεια των ερευνών της αστυνομίας σε γειτονικά σπίτια που διεξαγόταν γλέντι.

Ads

Τελικά το όπλο εντοπίστηκε την Τρίτη και μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξεταστεί και να διερευνηθεί αν ταυτοποιείται με τη σφαίρα που τραυμάτισε το 8χρονο κορίτσι.
Υπενθυμίζεται πως η αστυνομία διεξήγαγε έρευνες σε τρία σπίτια στο χωριό Λεοντάρι, καθώς από εκεί είχαν ακουστεί οι πυροβολισμοί και σε ένα από αυτά βρέθηκαν κάλυκες από περίστροφο μέσα σε μία γλάστρα. Ετσι ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης και οι αστυνομικοί έφτασαν στον 54χρονο.

Την ίδια στιγμή, επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της 8χρονης Αλεξίας, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ενδεχομένως να χρειαστεί να υποβληθεί σε νέο χειρουργείο.