Για την υπόθεση του 36χρονου Αντώνη, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο λιμάνι του Πειραιά αφού το πλήρωμα της Blue Horizon τον έσπρωξε στη θάλασσα, μίλησε ο δικηγόρος της οικογένειας Απόστολος Λύτρας.

Ads

«Για μένα είναι ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με άμεσο δόλο, παρ΄όλα αυτά θεωρώ ότι θα ασκηθεί δίωξη για ενδεχόμενο δόλο. Εδώ υπάρχει ένα θέμα νομικό, ας μην το αναλύσουμε αυτή τη στιγμή. Οι υπόλοιποι θα είναι για συνέργεια στην ανθρωποκτονία» εξήγησε αρχικά, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο ίδιος έκανε λόγο για παραλείψεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα έπρεπε να δοθεί εντολή να σταματήσουν οι μηχανές, καθώς υπήρχε άνθρωπος στη θάλασσα.

Ακόμα ο κ. Λύτρας είπε ότι ο Αντώνης είχε εισιτήριο και σημείωσε ότι απαγορεύεται να φύγει πλοίο με ανοιχτό καταπέλτη.

Ads

Όπως είπε έμαθε από μαρτυρίες ότι ο καπετάνιος δεν ήταν στη θέση του και συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει πρόσβαση στη δικογραφία για να δει κι άλλες μαρτυρίες.

Ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας επίσης το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ανέφερε πως σύμφωνα με όσα έχει πληροφορηθεί, οι κατηγορούμενοι που πήραν προθεσμία να απολογηθούν το Σάββατο, θα ισχυριστούν ότι δεν έσπρωξαν τον Αντώνη, αλλά ότι γλίστρησε.