Οργή και αγανάκτηση είναι τα συναισθήματα που κυριαρχούν σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας για τον θάνατο του 36χρονου Αντώνη στο πλοίο Blue Horizon, όταν απωθήθηκε βίαια από μέλη του πληρώματος με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό και να πνιγεί.

Ads

Ήδη πριν συμπληρωθεί καν ένα 24ωρο από το περιστατικό πραγματοποιήθηκαν μαζικές συγκεντρώσεις τόσο στον Πειραιά όσο και στο Ηράκλειο, απ’ όπου καταγόταν ο 36χρονος, με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών.«Να μη συνηθίσουμε τη φρίκη» και «είμαστε σε πόλεμο με τους κανίβαλους αυτού του κόσμου, για τον Αντώνη, την Ζάκι, τον Μάγγο» ήταν μερικά από τα πανό της συγκέντρωσης στο λιμάνι του Πειραιά.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

Ads
(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Άλλα συνθήματα σε πλακάτ έγραφαν «ντρέπομαι γιατί είμαι άνθρωπος και φτάσαμε εδώ» και «το άλλο μισό της βαρβαρότητας είναι η ανοχή».

 

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

 

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Μεγάλη κινητοποίηση και στο λιμάνι του Ηρακλείου

Δυναμική ήταν η κινητοποίηση πολιτών και στο λιμάνι του Ηρακλείου. Αρκετός κόσμος, από διάφορα σημεία της πόλης συγκεντρώθηκαν στην προβλήτα εκεί που είναι δεμένο -με κλειστούς καταπέλτες- το μοιραίο πλοίο στο οποίο ο Αντώνης προσπάθησε να επιβιβαστεί.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το cretalive.gr, στην κινητοποίηση βρίσκονται και δικηγόροι του Ηρακλείου, όπου μάλιστα σε πανό που κρατούν γράφουν με κόκκινα γράμματα “Οι ζωές μας μετράνε”.

ΡΑΠΑΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ / EUROKINISSI)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και στην πλατεία Αγίου Νικολάου, με δεκάδες κόσμου να προσέρχονται κρατώντας ένα λευκό τριαντάφυλλο.

Όπως αναφέρει το cretapost, ως ελάχιστο φόρο τιμής οι καταστηματάρχες έκλεισαν συμβολικά τα καταστήματα τους και τη μουσική, σε ένδειξη πένθους ενώ τοποθέτησαν και ένα κουμπαρά αλληλεγγύης για την οικογένεια του.