«Δασκάλεμα» του πλοιάρχου του «Blue Horizon» προς το πλήρωμα για το τι θα πουν στις αρχές σε σχέση με τη δολοφονία του Αντώνη προκύπτει από νέα ηχητικά ντοκουμέντα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Ads

Περίπου μισή ώρα από το θάνατο του Αντώνη, ο πλοίαρχος λέει στο πλήρωμα τι να ισχυριστούν στους λιμενικούς.

Πλοίαρχος: Με το που θα μπουν μέσα εδώ θα πάμε κατευθείαν για ανάκριση. Με το που ανοίγουμε τον καταπέλτη, θα φτάσουν κλιμάκια κατευθείαν από το λιμεναρχείο. Σίγουρα θα είσαι εσύ – εσύ, ποιος άλλος ήταν εδώ;

Πλήρωμα: Ο Β. είχε φύγει

Πλοίαρχος: Γ… θα πάμε για κατάθεση. Αυτό που θα πείτε… ότι το πλοίο είχαμε αμολήσει, είχαμε σηκώσει καταπέλτη και ξαφνικά τον είδαμε και ήρθε, ερχότανε να μπει

Ads

Πλήρωμα: Τον σπρώξαμε.

Πλοίαρχος: Όχι “τον σπρώξαμε”, με φωνές. Το πλοίο έφευγε και καθώς προσπάθησε να μπει μέσα… σηκώθηκαν τα πέδιλα. Ήταν ο ύπαρχος, ο ναύκληρος εκείνη την ώρα και ο αξιωματικός που ήταν από πάνω που κάναμε τις κινήσεις για να φύγουμε. Προσπαθώ να μην σας απολύσουν.

Στο ίδιο ηχητικό, ο ύπαρχος, που κατηγορείται για τη δολοφονία του Αντώνη Καργιώτη, ακούγεται σε νέους απαξιωτικούς, προς τον Αντώνη, χαρακτηρισμούς: «Δεν με βλέπω καλά. Πφ… τον π….η»!

 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα δημοσιεύθηκε απόσπασμα από διαλόγους του πληρώματος όπου φαίνεται η προσπάθεια να «κουκουλωθεί» το θέμα.

Συγκεκριμένα, κάποιος από το πλήρωμα ακούγεται να λέει: «Ένα πράγμα πάντα θα έχετε στο νου. Ποτέ δεν λέμε τι ακούμε και τι βλέπουμε».

Επίσης, ένας άλλος συμπληρώνει: «Και εδώ, σε κανέναν παιδιά, ούτε έξω απ’ το… εντάξει;».

΄Όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής ηχητικά ντοκουμένα, ο πλοίαρχος και το πλήρωμα επιδόθηκαν εξαρχής σε μια αγωνιώδη προσπάθεια να συντονίσουν την τακτική τους έναντι των αρχών: