Η Ελλάδα βρίσκεται και πάλι στο χείλος του Grexit και της χρεοκοπίας λόγω των καθυστερήσεων στις διαπραγματεύσεις, προειδοποιούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που επικαλείται το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, στη σκιά της σκληρής κόντρας Ελλάδας – ΔΝΤ μετά τις διαρροές των WikiLeaks. Θέτουν μάλιστα ως όριο των καθυστερήσεων τον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Ads

«Η Ελλάδα ακόμα δεν έχει καταφέρει να φτάσει σε συμφωνία για το συνταξιοδοτικό, το φορολογικό, το δημοσιονομικό κενό αλλά και άλλα θέματα, όπως τα “κόκκινα” δάνεια και το ταμείο ιδιωτικοποιήσεων», δηλώνουν στο ειδησεογραφικό δίκτυο οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που δεν κατονομάζονται, σημειώνοντας ότι «εμπόδιο» αποτελεί και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

«Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ μπλέχτηκε σε αψιμαχία με τον Τσίπρα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, με τον Έλληνα ηγέτη να αμφισβητεί την καλή πίστη στελεχών του Ταμείου που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις, μετά από την διαρροή “πρακτικών” μιας εσωτερικής τηλεδιάσκεψης του ΔΝΤ. Εις απάντηση, η Λαγκάρντ δημοσιοποίησε επιστολή στην οποία υπονοούσε ότι η ελληνική κυβέρνηση κατασκόπευε την ομάδα της και διέρρευσε το έγγραφο», εξηγεί το Bloomberg, που την ίδια στιγμή υπογραμμίζει ότι οι αποκαλύψεις αυτές οδήγησαν στην πτώση των ελληνικών ομολόγων.