Σε εξέλιξη βρίσκεται τεράστια επιχείρηση της οικονομικής αστυνομίας που ξεκίνησε από χθες, με στόχο την εξάρθρωση οργανωμένου κυκλώματος που δραστηριοποιείται στην παρασκευή, τυποποίηση και εμπορία αναβολικών και ορμονών.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ήδη συλληφθεί 16 άτομα ενώ έχουν γίνει έφοδοι σε 4 αποθήκες σε Ρέντη και Αθήνα, μεταξύ των οποίων και σε ένα τυπογραφείο και όπως σημειώνεται έχουν βρεθεί πάνω από 2.000.000 χάπια.

Η εγκληματική οργάνωση παρασκεύαζε τα χάπια σε δύο παρασκευαστήρια στον Βοτανικό και στου Ρέντη, ενώ διατηρούσε αποθήκη στα Γλυκά Νερά.

Όπως διαπιστώνεται, τα παράνομα σκευάσματα οι «βιομήχανοι» της ντόπας τα προωθούσαν σε καταστήματα, γυμναστήρια, ενώ είχαν και «αναπτυξιακή» δραστηριότητα και στο εξωτερικό με εξαγωγές σε χώρες της Γηραιάς Ηπείρου αλλά και της Λατινικής Αμερικής.

Ads

Στη διάρκεια της επιχείρησης βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν 800.000 ευρώ και πολλές χρυσές λίρες.

image

Οι παράλληλες έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. και του ΣΔΟΕ. για την υπόθεση ξεκίνησαν πριν από μήνες με αφορμή την κατάσχεση φορτίου με αναβολικά, που είχε προορισμό το εξωτερικό. Ακολούθησε μυστική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στη διάρκεια της οποίας αξιωματικοί της Οικονομικής Αστυνομίας προχώρησαν σε επιτηρήσεις υπόπτων και άρσεις απορρήτου στα κινητά τους τηλέφωνα.

image

Παράλληλα, απολογούνται σήμερα στον ανακριτή οι υπεύθυνοι νυχτερινού κέντρου στο Γκάζι, στο οποίο ελεγκτές του ΣΔΟΕ εντόπισαν την Κυριακή ποτά «μπόμπες» και αναβολικά χάπια. Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τέσσερα άτομα, ενώ αναζητούνται ακόμα δύο, ανάμεσα στα οποία και ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου. Bρέθηκαν άδεια μπουκάλια αλκοολούχων ποτών, πλαστικές φιάλες με διάφανο αλκοολούχο ποτό χωρίς ένδειξη καθώς και μεταχειρισμένα καπάκια. Στους ίδιους χώρους βρέθηκαν επίσης περίπου 1.000 κουτιά με αναβολικά χάπια και φαρμακευτικά σκευάσματα που χορηγούνται σε περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας. Στα κατασχεμένα αναβολικά συγκαταλέγονται χάπια στανοζολόλης, οξυμεθολόνης που χρησιμοποιούνται από στο bodybuilding για την αύξηση της μυϊκής μάζας κ.ά. Ακόμα βρέθηκαν κενές υπεύθυνες δηλώσεις υπογεγραμμένες και σφραγισμένες από αστυνομικό του Α.Τ. Πετραλώνων.