Ο κορυφαίος Έλληνας NBAer Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το κεντρικό πρόσωπο στην παγκόσμια τουριστική καμπάνια της Ελλάδας.

Ads

Η πρόταση της υπουργού Τουρισμού, Έλενας Κουντουρά, έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τον Γιάννη, ο οποίος την αποδέχτηκε χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν η γνωστή καμπάνια της Aegean ήταν ένα πρώτο βήμα για την είσοδο του Γιάννη Αντετοκούνμπο στα δρώμενα του τουρισμού, η παγκόσμια καμπάνια που ετοιμάζει ο ΕΟΤ θα αποτελέσει την αρχή μίας μεγάλης μεταστροφής της «παραδοσιακής» εικόνας που έβγαζε η χώρα προς τα έξω ως τουριστικός προορισμός (sea & sun) τα προηγούμενα χρόνια, σε μία περισσότερη σύγχρονη. Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο θα αποτελέσει το κεντρικό πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας, ανοιχτή σε όλους τους επισκέπτες 365 ημέρες τον χρόνο, αναδεικνύοντας όλα τα επιμέρους θεματικά τουριστικά προϊόντα της (γαστρονομία, πολιτισμός, αθλητισμός, city-break κ.ά.) με τη συμμετοχή του σε σποτ.

Ο Γιάννης σημείωσε ότι ο ίδιος και η οικογένειά του θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους να προβάλλουν την Ελλάδα, τον πολιτισμό και την κουλτούρα της, αλλά και την αλληλεγγύη και τη φιλανθρωπία. Μάλιστα, στάθηκε στην πρωτοβουλία της οικογένειάς του να ενισχύσει το φιλανθρωπικό σωματείο «Κιβωτός του Κόσμου», με αγώνα 5 χιλιομέτρων, διοργανώνεται τον Ιούλιο, Επίσης, δήλωσε περήφανος και συγκινημένος που είναι πρεσβευτής της Ελλάδας για την προσέλκυση ξένων επισκεπτών.

Στην ερώτηση που δέχτηκε, ποιο μέρος από όλη την Ελλάδα θα πρότεινε σε έναν φίλο του για διακοπές, ο Αντετοκούνμπο, απάντησε: «Εντάξει, υπάρχουν πολλά μέρη! Πέρυσι πήγα για πρώτη φορά στη ζωή μου στη Σαντορίνη. Ηταν πανέμορφα! Θα τον ρωτούσα πρώτα απ’ όλα τι ψάχνει! Θέλει νυχτερινή ζωή, θέλει να πάει σε μια όμορφη παραλία ή θέλει να είναι κάπου ήσυχα; Εχουμε απ΄ όλα! Το δικό μου αγαπημένο μέρος είναι η Αθήνα! Μου αρέσει όταν είμαι στου Ζωγράφου, πάω και βλέπω τους ανθρώπους με τους οποίους μεγάλωσα».

Ads

Με τι εντυπώσεις από την Ελλάδα επιστρέφουν οι φίλοι του από το εξωτερικό; «Είναι ευχαριστημένοι και μου λένε πως αυτό που βλέπουν μοιάζει ψεύτικο. Είναι τόσο όμορφη η Ελλάδα».

image