Νέο βίντεο από την κατειλημμένη πρυτανεία του ΑΠΘ δημοσιεύουν οι φοιτητές που συμμετέχουν σε αυτήν.

Ads

Όπως δηλώνουν τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων Φυσικού, Εικαστικών, Κινηματογράφου και Θεάτρου που στηρίζουν την κατάληψη, το βίντεο δημοσιεύεται, «γνωρίζοντας τις τακτικές των ΕΚΑΜ, ΔΙΑΣ και λοιπών σωμάτων ασφαλείας σε εκκενώσεις κτηρίων ή φυλακών», ως αποδεικτικό υλικό για την κατάσταση του κτηρίου και ότι δεν έχει συμβεί η παραμικρή φθορά.

Όπως σημειώνεται σχετικά, στο βίντεο που δημοσίευσε το omniatv.com: «Λαμβάνοντας υπόψιν τη συγκυρία, και γνωρίζοντας τις τακτικές των ΕΚΑΜ, ΔΙΑΣ και λοιπών σωμάτων ασφαλείας σε εκκενώσεις κτηρίων ή φυλακών, θεωρήσαμε σημαντικό να δώσουμε στη δημοσιότητα, σήμερα Δευτέρα 1 Μαρτίου, ένα βίντεο από τους ορόφους του κτηρίου της διοίκησης. Το σύνολο της δημόσιας περιουσίας (υπολογιστές, πληκτρολόγια, καρέκλες, πόρτες) που βρίσκεται μέσα στο κατειλειμμένο κτήριο είναι σε άρτια κατάσταση. Σε ενδεχόμενο εκκένωσης, οποιαδήποτε φθορά θα έχει προκληθεί από τις δυνάμεις καταστολής».

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τη συντονιστική συνέλευση κατειλημμένης Πρυτανείας, τα αιτήματα είναι:

  • Κατάργηση του Νόμου Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη
  • Καμία δίωξη στους 31 συλληφθέντες/συλληφθείσες της 22/2
  • Παραίτηση του Πρύτανη Παπαϊωάννου
  • Άνοιγμα των σχολών με τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων και με μέριμνα της υγείας των φοιτητών και εργαζομένων