Μπορεί ο Μιχαλολιάκος να έσπευσε να εμφανισθεί…. «αποστασιοποιημένος» από το «σάλπισμα» του Μπαρμπαρούση στην Βουλή για πραξικόπημα και μπορεί η Δικαιοσύνη να αποφυλάκισε τον τελευταίο κρίνοντας, προφανώς, ότι η δήλωση «μεταμέλειάς» του ήταν ειλικρινής, αλλά η πραγματικότητα είναι πως ο Μπαρμπαρούσης είπε αυτό που αποτελεί κεντρική γραμμή της ναζιστικής οργάνωσης.

Ads

Οπως αποδεικνύεται από το βίντεο που φέρνει στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει κατ’ επανάληψη διακηρύξει ότι η στρατηγική της οργάνωσής του είναι η κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος με πραξικόπημα και η κατάργηση των εκλογών. ‘Οπως ομολογεί ο ίδιος, η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα «μόνο με τη νομική έννοια του όρου» και στόχος της είναι η κατάργηση όλων των κομμάτων.

Οι δηλώσεις αυτές ήταν δημόσιες, αλλά δεν προκάλεσαν την επέμβαση των εισαγγελικών αρχών, όπως συνέβαινε άλλωστε με όλες τις εγκληματικές δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής μέχρι τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η ηγεσία της οργάνωσης παρέμεινε στο απυρόβλητο, ακόμα και σε περιπτώσεις, όπως η επίθεση της ομάδας κρούσης από τον Περίανδρο, τον Ιούνιο του 1998.

΄Εχοντας αυτά κατά νου, όπως σημειώνει το δημοσίευμα, ο Μιχαλολιάκος επανέλαβε την περασμένη βδομάδα όσα έχει συνηθίσει επί τέσσερις δεκαετίες. Μόλις αντιλήφθηκε ότι η πρόσκληση σε πραξικόπημα δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση στους πολίτες και προκάλεσε την επέμβαση της Δικαιοσύνης, έσπευσε να αποκηρύξει τον βουλευτή του, που απλώς επαναλάμβανε τη «γραμμή», και τον άφησε εκτεθειμένο στη δίωξη για κακούργημα.

Ads

Το ερώτημα είναι αν – και ποιον – θα πείσει αυτή τη φορά ο Ν. Μιχαλολιάκος ότι δεν είναι αυτός, ως απόλυτος αρχηγός της ναζιστικής ομάδας, ο ηθικός αυτουργός της αθλιότητας Μπαρμπαρούση. Αλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο «φίρερ» αδειάζει τα στελέχη του για να σωθεί ο ίδιος. Για παρόμοιο άδειασμα με βαριά υπονοούμενα τον κατηγορούν οι πρώην υπαρχηγοί του Ανδρουτσόπουλος και Κουσουμβρής.