Πάνω από δέκα χρόνια πέρασαν όταν ο σημερινός υπουργός υγείας και τότε βουλευτής του ΛΑΟΣ Θάνος Πλεύρης  εξηγούσε τον Απρίλιο του 2011 σε εκδήλωση του ακροδεξιού περιοδικού Patria με ποιους τρόπους πρέπει να αντιμετωπίζεται το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα: με νεκρούς μετανάστες και αποκλεισμό τους από κάθε παροχή υγείας και όχι μόνο.

Ads

Το περιοδικό PATRIA μπορεί να μην είναι το ίδιο με την οργάνωση propatria της οποίας μέλος είναι ο συλληφθέντας ακροδεξιός για την επίθεση στο Νέο Ηράκλειο, ωστόσο τα δύο εθνικιστικά παραπαίδια της Χρυσής Αυγής είχαν άμεση συνεργασία, με μέλη της propatria να γράφουν στο περιοδικό και αντίστοιχα το περιοδικό να διαφημίζει τις εκδηλώσεις της οργάνωσης.

«Η φύλαξη των συνόρων δεν μπορεί να υφίσταται αν δεν υπάρχουν απώλειες και για να γίνω κατανοητός, αν δεν υπάρχουν νεκροί!», είχε πει χαρακτηριστικά αλλά δεν είχε μείνει εκεί, καθώς εξήγησε και τι εννοεί λέγοντας τη φράση «αντικίνητρα»:

«Όταν είσαι εδώ δεν θα υπάρχουν κοινωνικές παροχές, δεν θα μπορείς να φας, να πιεις, δεν θα μπορείς να πας στο νοσοκομείο. […] Πρέπει να περνάνε χειρότερα -από τις χώρες τους-. Η κόλαση πρέπει να φαντάζει παράδεισος σε αυτό που θα ζουν εδώ!».