Επίθεση με πέτρες και κροτίδες σε οικογένειες μεταναστών σε ξενοδοχείο στα Βίλια, σημειώθηκε από ομάδα κατοίκων της περιοχής που αντιδρούν στην παρουσία μεταναστών στο χωριό. Οι δράστες χτύπησαν μέχρι και παιδιά.

Ads

Η ρατσιστική επίθεση, σύμφωνα με το Open Tv που παρουσίασε και τις μαρτυρίες, σημειώθηκε λίγο μετά την άφιξη των μεταναστών σε ξενοδοχείο που έχει μισθώσει ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης. Περίπου 20 οικογένειες βρέθηκαν αντιμέτωπες με τους δράστες, που πέταξαν πέτρες, κροτίδες και άλλα αντικείμενα, σπάζοντας την τζαμαρία της εισόδου. Μάλιστα δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμη και μικρά παιδιά. 

Μιλώντας στο Open Tv, ο πατέρας δύο μικρών κοριτσιών περιέγραψε τον εφιάλτη που βίωσε. Όπως αναφέρει το Έθνος, τον χτύπησαν χρησιμοποιώντας έναν πυροσβεστήρα, σπάζοντας την πόρτα του δωματίου, ενώ δεν δίστασαν να απωθήσουν και τα δύο μικρά κοριτσάκια του με χτυπήματα στο κεφάλι, κλωτσώντας τα και βρίζοντάς τα. Οι Αρχές διεξάγουν προανάκριση για το αδίκημα της παραβίασης ασύλου, ενώ το ζήτημα θα συζητηθεί τη Δευτέρα και στο δημοτικό συμβούλιο Μάνδρας Ειδυλίας. 

Κάτοικος των Βιλίων, μιλώντας για το ρατσιστικό αμόκ των συντοπιτών της, είπε χαρακτηριστικά: «Ντρέπομαι για αυτούς τους ανθρώπους γιατί είναι και συγχωριανοί μου είναι φίλοι τους ξέρω χρόνια, ζω εδώ πολλά χρόνια από επιλογή, μόνο ντροπή νιώθω. Αυτό το πράγμα δυστυχώς δηλαδή και να φοβούνται τις φοβίες τους δεν τις δέχομαι δεν τις καταλαβαίνω. Φοβούνται τα μικρόβια, φοβούνται να μη χάσουν τον τουρισμό, να μην βιάσουν τις κόρες τους… Τι ακριβώς φοβούνται;».

Άλλος κάτοικων των Βιλίων, ανέφερε: «Τους κλείσανε εδώ μέσα και τους επιτέθηκαν έτοιμοι με κροτίδες χωρίς να τους προκαλέσουν. Λένε ότι έβρισαν… Τις κροτίδες και τα καπνογόνα που είχαν μαζί τους πως ξέρανε ότι θα τους βρίσουν; Και λένε ότι ένας τους έβρισε και αυτό δικαιολογούσε να έρθουν και να σπάσουν τα τζάμια να κινδυνεύουν μικρά παιδιά αυτά είναι εγκληματικές πράξεις όλα αυτά που κάνανε…».