Βίντεο ντοκουμέντο από την στιγμή της έκρηξης το πρωί της Τετάρτης σε κτίριο απέναντι από τoυς στύλους του Ολυμπίου Διός είδε το φως της δημοσιότητας.

Ads

Το βίντεο έχει ληφθεί από την περιοχή του Ψυρρή. Φαίνεται αρχικά μια λάμψη και στην συνέχεια ακούγεται η έκρηξη η οποία είναι εκκωφαντική.

Διαβάστε επίσης

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε το newsit

Ακόμη δύο βίντεο έχουν ληφθεί λίγο μετά την έκρηξη, η οποία έγινε πριν τις 7 το πρωί της Τετάρτης, με αποτέλεσμα ένας 78χρονος να έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε χέρια και πόδια. Μεταφέρθηκε στο Λαϊκό όπου γίνονται προσπάθειες να σταθεροποιηθεί η κατάστασή του και ενδεχομένως να μεταφερθεί στο Γεννηματά όπου υπάρχει ειδικό τμήμα εγκαυμάτων. Ο άνδρας έχει τις αισθήσεις του και είναι σε κατάσταση σοκ.

Άλλα δύο άτομα ανέφεραν αναπνευστικά προβλήματα από αναθυμιάσεις αλλά δεν είναι γνωστό εάν μετέβησαν σε κάποιο νοσοκομείο. Έχουν σημειωθεί σοβαρές ζημιές σε τουλάχιστον τρία κτήρια. Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Συγγρού.

Ads

Μαρτυρίες

Χαρακτηστικές της έντασης και της αναστάτωσης που προκάλεσε στους κατοίκους της περιοχής η ισχυρή έκρηξη, είναι οι μαρτυρίες τους.

Ενδεικτικά είναι όσα αναφέρει κάτοικος της περιοχής λίγα λεπτά μετά την έκρηξη σε βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η ιστοσελίδα Newsbeast.

«Έγινε η έκρηξη εδώ στη γειτονιά. Τουλάχιστον 10 λεπτά τώρα. Δεν υπάρχει ούτε πυροσβεστική ούτε τίποτα… Η έκρηξη ήταν τόσο εκκωφαντική που σπάσανε όλα τα τζάμια σε ακτίνα 100 μέτρων. Σπάσανε όλα εδώ», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο κάτοικος της περιοχής.

Ανάλογες είναι οι εικόνες που μεταφέρουν μάρτυρες από την περιοχή μιλώντας στον Ant1.

Οδηγός ταξί περιγράφει πώς… «πέταξε» σε άλλη λωρίδα το αυτοκίνητο: «Κατάλαβα πως ήταν έκρηξη αλλά όχι από πού ήρθε και τι συνέβη, ούτε αν ήταν από αυτοκίνητο. Η επιβάτης είναι καλά στην υγεία της. Κατέβαινα τη Συγγρού από την αριστερή πλευρά και βρέθηκα στη δεξιά», ανέφερε ο οδηγός του ταξί.