Το Πολεμικό Ναυτικό έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει τη δραματική διάσωση ενός Πολωνού ορειβάτη και ενός Έλληνα διασώστη από απόκρημνη πλαγιά στην Άσσο της Κεφαλλονιάς.

Ads

Ο Πολωνός τουρίστας είχε ξεκινήσει από το πρωί της Τετάρτης για να εξερευνήσει τα μονοπάτια της περιοχής και κατέληξε εγκλωβισμένος.

Μετά την έκκληση για βοήθεια που έκανε μέσα από το κινητό του τηλέφωνο, στο σημείο έσπευσαν εθελοντές και κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κεφαλλονιάς, με τέσσερα οχήματα και εννέα πυροσβέστες.

Το δύσβατο όμως της περιοχής, εμπόδιζε τους άνδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας να φτάσουν στο σημείο, ενώ μετά από κινητοποίηση της αντιπεριφέρειας Κεφαλλονιάς, ενεργοποιήθηκε στην αρχή ελικόπτερο Agusta-Bell 205 και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού τύπου Sikorsky. 

Ads

Σημειώνεται πως το Agusta-Bell δεν φέρει εντός του διασώστη και το Sikorsky ενεργοποιήθηκε όταν κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή άνδρα των σωστικών συνεργείων για την παραλαβή του τουρίστα αφού ο εγκλωβισμένος δεν μπορούσε να κινηθεί.

Άνδρας της πυροσβεστικής είχε κατέβει στην πλαγιά για να δώσει νερό στον εγκλωβισμένο. Είναι ο δεύτερος που μεταφέρθηκε με το Sikorsky. Ο Πολωνός τουρίστας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κεφαλλονιάς για προληπτικούς λόγους, χωρίς να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.