Βίντεο από την καταδίωξη, το πιστολίδι και τη σύλληψη του κλέφτη αυτοκινήτου στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη Παρασκευή φέρνει στη δημοσιότητα το lawandorder.gr.

Ads

Το βίντεο, το οποίο προέρχεται από κάμερα ασφαλείας παρακείμενου καταστήματος, δείχνει τη στιγμή που ο κακοποιός με ελιγμούς προσπαθεί να ξεφύγει από τους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν κυκλώσει το όχημα.

Ο δράστης έκλεψε από την περιοχή της Βούλας ένα λευκό όχημα μάρκας Peugeot, την ώρα που η γυναίκα κάτοχος του, πήγαινε να αφήσει το παιδί της στο σχολείο του.

Η ιδιοκτήτρια του αυτοκινήτου είχε αφήσει όμως μέσα στο όχημα το κινητό της κι έτσι μέσω εφαρμογής GPS εντοπίστηκε το στίγμα του τηλεφώνου και ενημέρωσε την Αστυνομία.

Ads

Οι αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ το εντόπισαν στην Οδό Μάρνης και ζήτησαν από τον άνδρα να ακινητοποιήσει το αυτοκίνητο. Εκείνος επιταχύνει, χτυπά έναν αστυνομικό και επιχειρεί να διαφύγει.

Ο ένας από τους αστυνομικούς γατζώθηκε από το παρμπρίζ του οχήματος, ενώ οι συνάδελφοί του ανεβαίνουν στις μηχανές τους και ξεκινά η καταδίωξη.

Ο αστυνομικός που γατζώθηκε στο αυτοκίνητο, ήταν ο συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας της ΔΙ.ΑΣ που φαίνεται στο κάτω σημείο του βίντεο. Αυτό γίνεται αντιληπτό καθώς όταν ξεκινά η καταδίωξη, ο οδηγός της μηχανής φεύγει με μεγάλη ταχύτητα χωρίς να έχει συνεπιβάτη.

Ο κακοποιός πυροβολήθηκε στα πόδια από σφαίρα των ανδρών της ΔΙ.ΑΣ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» ενώ από την έρευνα προέκυψε ότι είναι εμπλεκόμενος σε περισσότερες από 70 περιπτώσεις κλοπών.