Βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης στην εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτη στο Κολωνάκι, που προέρχεται από κάμερα ασφαλείας παρακείμενης πολυκατοικίας, έρχεται στη δημοσιότητα.

Ads

Στο βίντεο, που προβλήθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, φαίνεται μια έντονη λάμψη και στη συνέχεια ένας άνθρωπος που τρέχει, λίγα δευτερόλεπτα μετά την έκρηξη από την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος της εκκλησίας. 

Εν τω μεταξύ, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής σχετικά με την έκρηξη του αυτοσχέδιου μηχανισμού. Τα ευρήματα προκαλούν ερωτήματα και ανησυχία στις αρχές, καθώς ο μηχανισμός είχε νέα συνδεσμολογία που δεν παραπέμπει σε καμία γνωστή ενεργή οργάνωση και επιπλέον δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, γεγονός που ανησυχεί τις αρχές για το ενδεχόμενο ενός «τυφλού» χτυπήματος. 

Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι  ο εκρηκτικός μηχανισμός, που είχε τοποθετηθεί σε ένα κουτί παπουτσιών, αποτελούνταν από δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, τα οποία ήταν δεμένα με ταινία και πάνω τους ήταν προσαρμοσμένη εκρηκτική ύλη, αλλά και καλώδια και ένα ρολόι.

Ads

Οι εκτιμήσεις της αντιτρομοκρατικής αναφέρουν ότι κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται για νέους τρομοκράτες που πειραματίζονται, χωρίς ωστόσο να αποκλείουν και κάποιο άλλο ενδεχόμενο για την ταυτότητα των δραστών. Ειδικότερα από τα μέχρι στιγμής δεδομένα, οι αρχές εκτιμούν πως οι δράστες πιθανόν να ξεκινούν τώρα τη δράση τους και θέλησαν να δοκιμάσουν τη δύναμη πυρός τους.