Ένα βίντεο – ντοκουμέντο από την επιχείρηση σε σπίτι της Κυψέλης, όπου διακηνητές είχαν «φυλακίσει» 27 μετανάστες έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό. 

Ads

Το κύκλωμα που διακινούσε μετανάστες σε χώρες της Ευρώπης κρατούσε φυλακισμένους 27 ανθρώπους σε σπίτι – φυλακή. Οι διακινητές είχαν τοποθετήσει κάγκελα εντός κι εκτός των παραθύρων ώστε κανείς να μην μπορεί να βγει από εκεί.

Οι διακινητές σκόπευαν να τους προμηθεύσουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και να τους μεταφέρουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Δείτε το βίντεο:

Η αστυνομική επιχείρηση οργανώθηκε από το γραφείο Ασφαλείας του κεντρικού λιμεναρχείου Πειραιά, με τη συνδρομή κλιμακίου ειδικών αποστολών, καθώς και στελεχών της διεύθυνσης Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων.

Ads

Συνολικά, συνελήφθησαν 29 άτομα ασιατικής καταγωγής για παράβαση του νόμου Ν. 3386/05, που αφορά την είσοδο διαμονή και ένταξη υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, ενώ δύο από αυτούς ηλικίας 36 και 32 ετών αντίστοιχα, συνελήφθησαν για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και πλαστογραφία.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία των συλληφθέντων, βρέθηκαν 17 παραποιημένα-πλαστά διαβατήρια, 3 ταυτότητες, πλήθος σφραγίδων-αριθμοσφραγίδων, καθώς και άλλα σύνεργα παραποίησης διαβατηρίων και χαρτονομίσματα διαφόρων χωρών. Πέραν αυτών, ανευρέθησαν έξι κάρτες κινητών τηλεφώνων, ένας φορητός υπολογιστής, ένα i-Pad καθώς και πέντε συσκευές κινητών τηλεφώνων τα οποία και κατασχέθηκαν.

Προανάκριση διενεργείται από το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, ενώ σε συνεργασία με τη διεύθυνση Ασφάλειας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων, αξιολογούνται όλα τα μέχρι στιγμής διατιθέμενα στοιχεία, καθώς διερευνάται σε βάθος η εμπλοκή των ανωτέρω δύο συλληφθέντων αλλοδαπών, ως μελών διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται σε διάφορες χώρες της Ευρώπης και της Ασίας.